I druhý Tajný život mazlíčků se pohybuje na hranici průměrnosti. Stejně jako před třemi lety nevyužil potenciál a stěží pobaví děti

I druhý Tajný život mazlíčků se pohybuje na hranici průměrnosti. Stejně jako před třemi lety nevyužil potenciál a stěží pobaví děti50%

Co asi dělají zvířecí mazlíčkové, když jejich pánové nejsou doma? Na to už hledal režisér Chris Renaud odpověď před lety. A ani tentokrát ji nenašel. Místo toho dětem a fanouškům domácího zvířectva předložil průměrnou animovanou podívanou okořeněnou jen drobnou špetkou humoru pro děti.

Všichni hrdinové z první dílu se vrací. Koule je stále stejně nepříjemná. Brigitte se válí v myčce na nádobí s ručníkem kolem oušek a okurkami na očích. Snížek vymýšlí lotroviny. Jediným rozdílem je, že Maxovi a Baronovi se v rodině objevilo dítě. S ním přišly nejen radosti, ale i spousta starostí, se kterými se psí dvojka musí vyrovnat.

Nepříliš invenční příběh má jen dva světlé body - chvíle, kdy se psiska společně s miminkem přesunou na venkov a začne je vychovávat místní ovčák. A poté ve chvíli, kdy se z Brigitte stává nejlepší kočka, jakou může fenka být. Tyto momenty přináší alespoň trochu humoru, napětí a invence. Ve zbytku času je ale druhý Tajný život mazlíčků jen marným pokusem o to navázat na nepříliš velký propadák a ještě vydělat trochu peněz.

Scénář na rozdíl od prvního dílu ztratil naprostou většinu humoru (a ani předtím se diváci zrovna za břicha nepopadali.) Navíc se z něj stal překombinovaný slepenec několika nápadů, který nikdo nedotáhl do konce. V jeden moment diváci sledují, jak Snížek zachraňuje tygra, a za pár okamžiků už Brigitte pobíhá za míčkem ve tvaru včely.

Kdo je zlosyn?

Záměrem tvůrců zřejmě bylo nejdříve rozvést jednotlivé dějové odbočky, a ty pak spojit ve velkém finále. To ale nepřevapí ani nejmenšího špunta v sále. Od začátku je mu jasné, že v něm nečekaně dobro zvítězí a zlo bude poraženo. Nikdo ale nejmenším divákům temnou stranu nevysvětlí. Čeká se, že snad pochopí problematiku cirkusů se zvířaty z jedné scény, ve které zlosyn donutí skočit tygra do nádrže s vodou? A pokud se předpokládá, že jsou tak vnímaví, proč je u toho baví jednoduchým až trapným humorem?

Tajný život mazlíčků 2 měl nejspíš i jiné než finanční ambice. Nejspíš chtěl i poučit děti o tom, jaké problémy se mohou skrývat za pestrobarevným šapitó. Bohužel ale tvůrci nedokázali ani tuto myšlenku, ani celý film dotáhnout. Chybí v něm hned několik scén, které by nejmenším vysvětlily, kdo je ten zlý majitel cirkusu. Pro dospělé je zase příběh příliš plochý a předvídatelný. A ačkoli děti nejspíš tyto vady na kráse přehlédnou, vzpomínka na život domácích zvířátek jim nezůstane déle, než popcorn, který dostaly před promítáním.

Názor informuji.cz: 50%

Kdy a kde dávají film: Tajný život mazlíčků 2

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!