Co následuje po opěvovaném Černobylu? Třetí Stranger Things, Zaklínač i Chaos

Co následuje po opěvovaném Černobylu? Třetí Stranger Things, Zaklínač i Chaos 

Streamovací služby si čím dál více podmaňují publikum po celém světě. Po rozporuplném finále Hry o trůny a temné minisérii Černobyl všichni očekávají, zda se na scéně objeví ještě originálnější nápad, který své předchůdce dostane na lopatky. Seznam nadějných projektů z Netflixu a HBO vám nabízíme v našem výběru.

Zaklínač

Fantasy cyklus z pera polského spisovatele Andrzeje Sapkowského spatřil světlo světa už v roce 1986. Do obecného povědomí se dostal také díky populární stejnojmenné hře z roku 2007. Nyní se příběh dočká seriálového zpracování.

Scénář si vzala na starost Lauren Schmidt Hissrich, režii pak Tomasz Bagiński a do hlavní role zaklínače a lovce nestvůr Geralta z Rivie obsadili Henryho Cavilla známého například ze snímku Muž z oceli, kde si zahrál Supermana. Princeznu Ciri si zahraje Freya Allan a v dalších rolích se objeví třeba Anya Chalotra nebo Jodhi May. Natáčí se především v Polsku a podle tvůrců bude online začátkem roku 2020.

Stranger Things 3

Podivné věci zasáhly všechny milovníky creepy seriálů a syntetické hudby už před třemi lety. Místo Muldera a Scullyové zde záhady, které jsou mezi nebem a zemí řeší skupinka malých chlapců, a to od chvíle, kdy se za zvláštních okolností jeden z nich ztratí a zároveň se odněkud z lesů vynoří na první pohled neobyčejná dívka. To vše se odehrává v osmdesátých letech na malém městě. Třetí řada přinese osm dílů a vyjde 4. července.

Chaos

Pokud jste sledovali osmidílnou sérii The End of the F***ing World, jistě vás potěší, že její scénáristka se pouští do nového projektu nazvaného Chaos (v originále Kaos). Ten byl představen jako „temná komedie a současná reimaginace řecké mytologie, zkoumání témat genderové politiky, moci a života v podsvětí“. Kaos bude mít deset epizod a spolupracuje na něm také Nina Lederman, Tanya Seghatchian a John Woodward. Datum vydání ani obsazení ještě není známo, ale brzy se jistě o této novince dozvíme víc.

Watchmen

Nyní se přesouváme do vod jiného streamovacího giganta, HBO. Námětem pro tento nový akční seriál je komiks Watchmen – Strážci vydavatelství DC Comics. Jeho autor Damon Lindelof předznamenává, že se nejedná o sequel ke stejnojmennému celovečernímu filmu, ale o zcela nový příběh, který z komiksu vychází. „Komik zemřel. Dan a Laurie se zamilovali. Ozymandias zachránil svět.“ Na svém Instagramu také přiznává, že se přidají nové postavy a vše bude zasazeno do osmdesátých let v době studené války. Z obsazení jsou zatím známa jména jako Regina King, Don Johnson či Tim Blake Nelson. Přesné datum premiéry zatím není určeno.

Nejsilnější hlas

Už herecká sestava zní slibně - Russell Crowe, Naomi Watts, Sienna Miller,Seth Macfarlane, Simon McBurney. Ti všichni se podílí na vzniku životopisného dramatu o kontroverzním televizním producentovi Rogerovi Ailesovi, který byl nejen předsedou, ale také výkonným ředitelem, a dokonce zakladatelem Fox News a Fox Television Stations Group. Seriál o sedmi hodinových dílech je založen na knize Gabriely Sherman The Loudest Voice in the Room z roku 2014. V poslední době byl Ailes několikrát nařčen v kauze Me Too ze sexuálního obtěžování.

Hlavní roli dostal Russel Crowe, který o Ailesově osobě řekl, že „je tak snadné si dělat závěry o někom, aniž bychom pochopili fakta, a existuje určitý typ cynické žurnalistiky, který umožňuje lidem, aby byli umístěni do určitých škatulek na základě něčí preference o tom, jak je někdo vnímán nebo by měl být. A to by mohlo být řečeno o Rogerovi Ailesovi. Lidé toho muže neznají. Jeho život byl mnohem složitější.“ První díl zhlédnou diváci 30. června na HBO.

Gösta

A na závěr jedno švédské komediální drama od režiséra Lukase Moodyssona. Hlavní postava Gösta v podání Vilhelma Blomgrena se po vystudování dětské psychologie poprvé dostává do reálné praxe. Své první místo si najde v malém městě na venkově. Musí se tak přestěhovat ze Stockholmu do malé chatky uprostřed lesů. Mladý doktor se snaží pomoci každému za všech okolností, ale ne vše jde podle jeho představ.  Jde o zhruba půlhodinové díly a ten pilotní díl bude ke shlédnutí od 1. července.

Foto: Stranger Things 3, archiv tvguru.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!