Kam s dětmi v Praze za vysvědčení? Na výstavu, do zoo i na zmrzlinu

Kam s dětmi v Praze za vysvědčení? Na výstavu, do zoo i na zmrzlinu 

Přemýšlíte, jak odměnit své školou povinné ratolesti za páteční vysvědčení? Přinášíme vám pár tipů, kam se s dětmi před prázdninami vydat v hlavním městě.

Muzeum hlavního města Prahy

S vysvědčením, ať už na něm budou „samé“, nebo ne, mají všechny děti v pátek zadarmo vstup do tří poboček Muzea hlavního města Prahy – hlavní budovy na Florenci, zámeckého areálu ve Ctěnicích i do Podskalské celnice na Výtoni. V hlavní budově na ně čeká svět oblíbených komiksových hrdinů na výstavě 50 let se Čtyřlístkem i vážnější tematika v expozici Chudá Praha. Ve Ctěnicích si pro změnu můžou prohlédnout díla studentů a pedagogů sklářské školy na výstavě Nashle na skle.

Z výstavy 50 let se Čtyřlístkem. Foto: archiv Muzea hl. m. Prahy

Ovocný Světozor

Jako každý rok nabízí cukrárna v pasáži Světozor v centru Prahy sladkou odměnu nejenom pro školou povinné, ale pro kohokoliv bez věkového omezení. Dva kopečky zmrzliny nebo točené zdarma tu obdrží každý, kdo v pátek donese vysvědčení z kteréhokoliv roku.

Letiště Praha

Pravidelné prohlídky pražského letiště zpestří v pátek odměna pro žáky základních škol s vysvědčením, kteří od průvodce dostanou malý dárek. Během tří exkurzí, které se v tento den uskuteční v 11, 12 a 13.30 hodin, se můžete těšit i na největší dopravní letadlo Airbus A 380, jež se za dva roky přestane vyrábět.

Chocotopia

Jeden kopeček zmrzliny za letošní vysvědčení čeká na všechny školáky od pátku do neděle v muzeích Chocotopia v Celetné ulici. Ti, kdo se tentokrát mohou pochlubit vysvědčením se samými jedničkami, získají navíc zadarmo jednu dětskou vstupenku do muzea, kde se seznámí s historií čokolády a její cestou od plantáží přes továrnu až do obchodu a navíc ji budou moci ochutnat.

ZOO Praha

Vynikají vaše děti v přírodopisu neboli biologii? Pokud z ní letos dostanou jedničku, vysvědčení vezmou v pátek s sebou do trojské zoologické zahrady a je jim méně než 15 let, za vstup do zoo zaplatí pouhou jednu korunu. Celý den tu pro ně navíc bude připraven program plný soutěží a kvízů, chybět nebude ani divadelní představení.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!