Letní tancování: venkovní swingové tančírny i klasické taneční večery

Letní tancování: venkovní swingové tančírny i klasické taneční večery 

Léto je ideální dobou pro to zvolnit z celoročního stresu a aspoň občas si jít večer třeba zatancovat. Nabízíme vám pár tipů, jak proměnit chuť užít si příjemný večer na parketu nebo i zlepšit se v tanečních krocích ve skutečnost. Vedle open-air lekcí a tančíren mají přes léto bohatý program i některé taneční školy a zábavové kluby.

Swingování pod širým nebem

Každých 14 dní v neděli od 7. července do 1. září bude v otevřeném prostoru Gauče ve Stromovce probíhat letní swingová tančírna. Od 18 hodin bude možné zúčastnit se půlhodinové otevřené lekce swingu pro začátečníky pod taktovkou taneční školy Swing Busters. Od půl sedmé do začátku nočního klidu pak na tančírně budou moct dokázat i ti zkušenější, co už umí. K tanci bude hrát swingová kapela i DJ. Vstupné na akce je dobrovolné a tančit se bude za každého počasí, neboť parket je krytý.

Do konce srpna také probíhají pravidelné středeční otevřené lekce swingu a tančírny v jednom v dejvické kavárně v NTK. Od 18:45 si tu za 200 Kč mohou během hodiny nově příchozí vyzkoušet základní i pokročilejší swingové kroky. Lekce probíhají tak, aby se nováčci snadno chytili a zkušenější se zároveň nenudili. Lekce na sebe nenavazují, jde spíš o ochutnávky kroků bez detailnějších popisů techniky. Od osmé hodiny se pak Café Prostoru_, a při pěkném počasí jeho venkovní zahrádka, změní ve swingovou tančírnu, která běží dlouho do noci a na které se občas objeví i živá kapela.

Latina i klasika, venku i vevnitř

Také Žluté lázně nabízejí občasné letní příležitosti k venkovnímu zatancování. Příští chystají na sobotu 29. června, kdy si můžete na břehu Vltavy zatancovat salsu a bachatu během večera plného latinskoamerické hudby. Hudebního doprovodu se ujme DJ Lole.

Žluté lázně

Na tančírnu v Paláci Dunaj na Národní třídě můžete zajít kromě celoročně probíhajícího tancování v páteční a sobotní večer přes léto i v úterý, vždy od 18 hodin. Za 90 Kč si tam můžete užít až čtyři hodiny doprovodu k plesovým klasikám, jako je waltz, foxtrot, tango, quickstep, viennese waltz, samba, cha-cha-cha, rumba, jive, paso doble, polka, blues a mazurka.

„Klasické“ kurzy a party bary

Pro ty, co by se přes léto rádi naučili nějaký tanec více do hloubky, pořádá letní kurzy třeba Centrum tance v Praze a v Brně. Profesionální tanečníci a instruktoři vám pomohou překonat ostych a získat jistotu v tanečních kreacích při lekcích, z jejichž nabídky si můžete zarezervovat ty, které se vám budou časově hodit. Škola se zaměřuje na kurzy pole dance, fitness a body&mind. Intenzivnější kurzy klasického tance nabízí třeba taneční škola Astra na letních školách tance.

Na klasičtější klubové diskotéky lákají kluby jako M1 Lounge, měnící se každou noc v ráj hip hopu and R&B, nebo Harley’s Bar v Dlouhé, který kromě tance na popové hity láká i na atmosféru drsných motorkářů. Na těchto místech však nebuďte překvapení z davů včetně turistů a s tím spojených i vyšších cen.

Milovníci latinsko-amerických rytmů ocení smíchovský bar La Macumba. Ten má na programu skoro každý večer taneční salsové večery.

Foto: Gauč ve Stromovce, Žluté lázně

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!