Letní večery s vážnou hudbou i operou. Praha a Tábor opět hostí festival Prague Summer Nights

Letní večery s vážnou hudbou i operou. Praha a Tábor opět hostí festival Prague Summer Nights 

V hlavním městě a v Táboře odstartoval pátý ročník Prague Summer Nights, který během devíti večerů nabídne koncerty klasické hudby i operní představení. Na festivalu, který probíhá do 14. července, se představí na 120 umělců z dvacítky zemí.

Po vřelém přijetí Mozartových děl při loňských ročnících zařadili organizátoři do programu Prague Summer Nights i letos díla tohoto velikána. Tentokrát publikum v pražském Stavovském divadle čekají opery Figarova svatba (11. a 13. července) a Don Giovanni (12. a 14. července), jež zde měla v roce 1787 premiéru.

Příznivci české opery se 29. června v Táboře mohou těšit na výjevy z děl Dvořáka, Janáčka a Smetany.

Pod vedením světoznámého dirigenta Johna Nardolilla odehraje Prague Summer Nights Orchestra tři koncerty, na nichž zazní melodie od Rossiniho, Beethovena, Mozarta, Strausse či Brahmse včetně slavné Novosvětské symfonie Antonína Dvořáka.

Po sobotním vystoupení v Táboře orchestr zahraje orchestr také 30. června v kostele sv. Šimona a Judy a 5. července v Dvořákově síni Rudolfina. Mezi vystupujícími nebude chybět významný německý hráč na klarinet Walter Seyfarth. Komorní hudba skladatelů Barbera, Dvořáka či Nielsena zaplní Sukovu síň Rudolfina 3. července.

Prague Summer Nights je skutečně jedním z předních festivalů mladých umělců svého druhu,“ nechala se slyšet zakladatelka pořádající společnosti Classical Movements Neeta Helms.

Figarova svatba. Foto: archiv Classical Movements

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!