Podfukářky: Nenáročná komedie s brilantním obsazením hlavních postav

Podfukářky: Nenáročná komedie s brilantním obsazením hlavních postav 75%

Snímek Podfukářky je povedenou komedií, která okouzlí každého diváka zejména pro břitký humor, ale i skvělé filmové duo složené z Anne Hathaway a Rebel Wilson, které na plátně funguje překvapivě dobře.

Shodou okolností se zkříží cesty dvou ženám, které se živí jako profesionální podfukářky. Noblesní Angličanka Josephine Chesterfield (Anne Hathaway) se zpočátku snaží vystrnadit svéráznou a trochu neohrabanou Penny Rust (Rebel Wilson) ze svého města na jihu Francie, kam se Penny vydala za novou várkou bohatých mužů.

Zkušená podvodnice Josephine zasvětí nováčka Penny do svých triků, jak okouzlit a okrást muže. Společnými silami rozjedou své podvody v ještě větším stylu. Nastane však bod zlomu, ve kterém se podvodnice obrací proti sobě a stávají se z nich konkurentky.

Film od začátku až do konce působí afektovaně a místy vyznívá dokonce jako parodie. Americká herečka Anne Hathaway předvedla perfektní anglický přízvuk včetně stereotypního chování anglické aristokracie a suchý smysl pro humor.

Její chladnost, vybrané způsoby a nadhled skvěle doplňuje neohrabanost a přímočarost Australanky Penny. Tyto dvě ženy jsou si naprostými protiklady, což dává za vznik humorným dialogům i situacím. Kontrast hlavních ženských charakterů je jedním z hlavních pozitiv snímku.

Celkový děj příběhu sice je svým způsobem neoriginální a velmi předvídatelný, ale u odpočinkové komedie tomu není vůbec na škodu a kvalitě snímku to nikterak neubírá.

Film se zavděčí všem milovníkům nenáročných komedií s excelentním situačním humorem, vtipnými dialogy a zejména brilantními hereckými výkony. Jako bonus je k vidění letní atmosféra sršící z prostředí jižní Francie.

Foto: archiv MGM

Názor informuji.cz: 75%

Kdy a kde dávají film: Podfukářky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Podfukářky / Zdroj: Forum FilmPodfukářky / Zdroj: Forum FilmPodfukářky / Zdroj: Forum Film
 

Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Hrají: ,

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!