Věhlasný ruský houslista Vladimir Spivakov chystá podzimní evropské turné. Zastaví se i v Praze

Věhlasný ruský houslista Vladimir Spivakov chystá podzimní evropské turné. Zastaví se i v Praze 

Slavný ruský houslista a dirigent, který je neodmyslitelně spjat s komorním orchestrem Virtuosové Mosky, se u příležitosti 40. výročí jeho vzniku vydá na podzim na evropské turné. 18. října vystoupí v Obecním domě v Praze.

Jednou z nejočekávanějších hudebních událostí podzimní sezóny v letošním roce je evropské turné Vladimira Spivakova s orchestrem Virtuosové Moskvy. Ruské hudební těleso na koncertech odehraje skladby od Luigi Boccheriniho, Wolfganga Amadea Mozarta, Ástora Piazzolly a spousty dalších.  

Série vystoupení se uskuteční od 12. do 25. října v několika evropských zemích včetně České republiky, kde se orchestr zastaví 18. října v pražské Smetanově síni Obecního domu.

Vladimir Spivakov, který letos v září oslaví 75. narozeniny, je držitelem titulu Umělec UNESCO pro mír, prezidentem Moskevského mezinárodního Domu hudby a zároveň zakladatelem, art directorem a dirigentem Národního filharmonického orchestru Ruska i zmíněného komorního orchestru Virtuosové Moskvy.

Slavný houslista v minulosti účinkoval se světoznámými symfonickými orchestry. Debutoval coby dirigent Chicagského symfonického orchestru a v roce 1979 založil Virtuose Moskvy, kteří každoročně odehrají okolo sta vystoupení v nejslavnějších koncertních síních světa jako newyorské Carnegie Hall nebo londýnské Albert Hall.

Vstupenky na pražský koncert pořídíte v přeprodeji od 1100 do 2750 Kč.

Foto: archiv Berlin Iglesias Art

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!