Tata Bojs, Barrandov počtvrté i Voříšková na divadle. Co dělat na festivalu v Karlových Varech, když vás omrzí temné kinosály?

Tata Bojs, Barrandov počtvrté i Voříšková na divadle. Co dělat na festivalu v Karlových Varech, když vás omrzí temné kinosály? 

Jedete letos do Karlových Varů a bojíte se, že vás temné sály po několika dnech omrzí? Obavy stranou. I když navštívíte filmový festival, můžete si zajít na výstavy, divadelní představení i koncert. V hudebním klubu Kaiser 54 se například můžete těšit na Tata Bojs nebo Vladimira 518, v Městském divadle zase na inscenaci Amerikánka.

Slavnostní zahajovací koncert 

Již tradičně proběhne 28. června před hotelem Thermal zahajovací koncert s ohňostrojem. Tentokrát si Český národní symfonický orchestr nacvičil hity jedné z nejznámějších britských kapel Beatles. Při takzvané Beatles Night hudebníci pod vedením dirigenta Kryštofa Marka zahrají nesmrtelné hity jako Yesterday nebo She Loves You.

Představení nové knihy filmového historika Pavla Jirase Barrandov IV.

Na karlovarském festivalu se představí už čtvrté pokračování známé knihy Pavla Jirase o historii nejslavnějšího filmového studia u nás s názvem Barandov. Publikace je zároveň i pohledem na české poměry po druhé světové válce, a to až do roku 1960. Kmotry knihy budou generální ředitel společnosti Barrandov Studio Petr Tichý a kameraman Ivan Šlapeta, držitel ocenění za celoživotní kameramanské dílo. Po slavnostním představení 29. června v Muzeu Karlovy Vary proběhne autogramiáda autora.

Vladimir 518 s live bandem a Matějem Ruppertem

V rámci festivalu se už podruhé představí v klubu Kaiser 54 hned sedm českých a slovenských multižánrových kapel a zpěváků. Prvním z nich, který se postará o sobotní koncert 29. června, bude Vladimir 518 s živou kapelou a hostem Matějem Ruppertem.

Koncert Anety Langerové

Další výraznou postavou současné hudební scény je první výherkyně soutěže Superstar Aneta Langerová, která ušla během své kariéry velký kus cesty. Uspěla zejména v roce 2014, kdy vydala desku Na Radosti s hity jako Svatá Kordula nebo Tráva. Známou zpěvačku ale diváci měli možnost vidět i na filmovém plátně, a to před rokem ve snímku 8 hlav šílenství. Na festivalu si ji poslechnete 1. července v Poštovním domě.

Amerikánka

V rámci doprovedného programu přinese festival i dvojici repríz divadelní hry Amerikánka, ve které si zahraje Teraza Voříšková a Eliška Křenková. Hudební doprovod jim 1. a 2. července v Karlovarském městském divadle bude dělat Petr Ostrouchov. Amerikánka je současné drama o svobodě, touze žít, o osamělosti, vydělenosti i přátelství a vznikla v produkci a režii Viktora Tauše

Koncert Tata Bojs

Kromě dalších hudebníků jako PSH, WWW, Josefa Sedloně, kapely Midi Lidi a Yzormandias vystoupí 2. července v již zmiňovaném klubu Kaiser 54 v historické budově Císařských lázní i alternativní rocková skupina Tata Bojs v čele se zpěvákem a bubeníkem Milanem Caisem. Kaiser 54 si tak rozhodně nebude přát nic jiného než Opakování.

Výstava Miloš Fikejz: Intimní portréty

Festival letos uspořádal i výstavu, která je poctou dlouholetému spolupracovníkovi a fotografovi Miloši Fikejzovi. Ten v Karlových Varech zachytil mnoho slavných osobností, které si návštěvníci budou moct prohlédnout na černobílých portrétech a dokumentárních snímcích v prvním patře hotelu Thermal v rámci výstavy Intimní portréty. Snímky vznikaly mimo červený koberec, jakoby mimoděk, a jejich autor, tichý a poučený pozorovatel, v nich dovedl zachytit jemné nuance osobností i prchavost okamžiku.

Foto: archiv KVIFF

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!