Nový cirkus obsadí Smíchovskou náplavku. Arena Divadla bratří Formanů uvede světovou předpremiéru i domácí novinky

Nový cirkus obsadí Smíchovskou náplavku. Arena Divadla bratří Formanů uvede světovou předpremiéru i domácí novinky 

Ve středu 12. června na Smíchovské náplavce v Praze startuje třetí ročník festivalu Arena Divadla bratří Formanů. Diváci letos uvidí několik českých premiér a také světovou předpremiéru představení Parbleu! francouzského souboru Atelier Lefeuvre & André.

Letošní ročník festivalu divadla, nového cirkusu, hudby a současné vizuální tvorby Arena se na Smíchovské náplavce uskuteční od 12. do 26. června. Kromě inscenace Parbleu! tentokrát uvede i další zahraniční představení, třeba Campana světoznámého souboru Cirque Trottola nebo La Cucina dell´Arte v podání Belgičanů z Circus Ronaldo.

Chybět nebudou ani tuzemské novinky v čele s novinkou Šťastný princ pořádajícího Divadla bratří Formanů. Publikum čeká také pro festival na míru připravená vystoupení nové generace mladých umělců z DAMU. Studenti zdejší Katedry alternativního a loutkového divadla (KALD) se do programu zapojí se dvěma počiny, které reflektují celospolečensky diskutovaná témata.

Petr a Matěj Formanovi. Foto: archiv festivalu ARENA

Pro studenty 2. ročníku KALD DAMU to bude bezpochyby nesmírně přínosná příležitost prezentovat svou semestrální práci před náročným festivalovým publikem, a ještě k tomu hned v několika reprízách. Navíc scéna Obludária nabízí ideální prostor pro jejich semestrální zadání, kterým je KABARET/REVUE,“ uvedl vedoucí katedry Jiří Havelka.

Doprovodný program nabídne dílny, koncerty na souši i na lodi či průběžné výstupy účinkujících v areálu festivalu, do něhož budou mít návštěvníci vstup zdarma. Výběr místa konání na břehu Vltavy není náhodný – právě zde v minulosti stála Arena Pavla Švandy, která bezmála sedmdesát let sloužila jako divadlo i coby místo k setkávání.

Cirque Trottola. Foto: archiv festivalu ARENA

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!