Kulturou nabitý červen: Kiss naposledy, filmové zmizení Brouků i oslava Shakespearova díla

Kulturou nabitý červen: Kiss naposledy, filmové zmizení Brouků i oslava Shakespearova díla 

Červen láká nejenom k vodě a na dovolenou, ale i za kulturou! Užijte si zřejmě poslední živé vystoupení kapely Kiss, zajděte do kina na očekávanou komedii Yesterday nebo na Pražský hrad na Letní shakespearovské slavnosti.

Letošní festivalová sezóna začíná. Vršovický fotbalový stadion Sinobo, známější pod názvem Eden, rozezní ve středu 19. června rockové legendy Kiss a ZZ Top. První ze zmíněných kapel do metropole přijede v rámci rozlučkové turné End of the Road, pro fanoušky je to tak pravděpodobně poslední příležitost zažít kapelu naživo.

Pátý ročník Oldies festivalu se v ostravských Dolních Vítkovicích uskuteční již tuto sobotu 15. června. Na největší akci svého druhu v republice nebudou chybět hvězdy osmdesátých a devadesátých let, headlinery budou dánští bubeníci Safri Duo a Fab Morvan z uskupení Milli Vanilli.

25. června odstartuje na Pražském hradě letošní ročník Letních shakespearovských slavností premiérou inscenace Zimní pohádka. V režijní úpravě Pavla Kheka se v hlavních rolích představí Martin Hofmann, Petra Špalková, Veronika Arichteva či Saša Rašilov.

Další červnové kulturní tipy najdete v našem videu!

Foto: archiv Facebook KISS

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!