Hudební novinky, týden #24: Celtic Punk od Dropkick Murphys, Votvírák a návrat do 60. let s Beach Boys

Hudební novinky, týden #24: Celtic Punk od Dropkick Murphys, Votvírák a návrat do 60. let s Beach Boys 

V týdnu od 10. června přijedou do Česka hvězdy jako Dropkick Murphys nebo The Beach Boys. Chybět nebudou ale ani koncerty domácích interpretů jako Čechomor, slovenských Team, Michala Prokopa nebo Tomáše Kluse.

Hudební týden začne pondělním vystoupením amerického zpěváka s korejskými kořeny Erica Naama v pražském Lucerna Music Baru. Tento velký objev posledních let zaujme především fanoušky moderního popu.

V Pardubicích si v pondělí přijdou na své milovníci lidovek, cimbálu a dechovky. Ve společenském centru IDEON se zastaví skupina Čechomor v rámci svého celorepublikového turné. To pořádá spolu s dechovkovým orchestrem Kumpanovi muzikanti a zpěvačkou Martinou Pártlovou. Na Čechomor se ale můžou těšit i Pražané: ve středu 12. června totiž skupina zahraje ve Žlutých lázních v rámci soutěže projektu Hvězdy hledají hvězdy.

Úterý 11.6. bude plné hudebních událostí. V pražské Tipsport Areně vystoupí punkoví Dropkick Murphys. Po loňském zcela vyprodaném koncertu se sem vrátí na svůj dosud největší samostatný koncert v ČR. Tato irsko-americká kapela se zaměřuje především na celtic punk.

Milovníci sborového zpěvu, kteří to v úterý nebudou mít daleko do Ústí nad Labem, by neměli zmeškat čtvrtý ročník Sborového maratonu v místním městském muzeu. Na akci vystoupí Dětský pěvecký sbor Randál ZUŠ Evy Randové, ženské sbory Luscinia a Velvarský pěvecký spolek i smíšené sbory Panoptikum a Romance. 

V úterý se taky celá O2 Arena v Praze zatřese pod heavy meatalovým koncertem Slipknot. Tato americká devítičlenná formace byla už desetkrát nominovaná na cenu Grammy, roku 2006 ji i získali za skladbu Before I Forget. Slipknot se svým hudebním světem šílenství a hrůzy přijedou do Prahy po třech letech.

Ti, co se radši plaví na klidnější vlně, by mohli zavítat do Jazz Docku, kde zahraje americká hudební dvojice Charlie Hunter & Lucy Woodward. V rámci festivalu Americké jaro tam představí hudbu ze svého posledního alba, na němž se prolíná jazz, rock, pop, blues a gospel.

Ve středu si užijí ostravští fanoušci Pala Habery a jeho skupiny TEAM koncert v Ostravar Aréně. Svým turné navazuje Team na úspěšnou šňůru v roce 2016. Předskokanem koncertu bude Peter Cmorik Band.

Rudolfinum bude ve středu domovem hudby Mozarta, Debussyho a Faurého. Jejich skladby tam zahraje Pražská komorní filharmonie, aby se tím rozloučila s letošní 25. sezonou svého působení.

Čtvrteční večer bude hudbou naplněn třeba v jihlavském DiOD - Divadlě otevřených dveří. Crossover uskupení Epoque Quartet tam oslaví 20. narozeniny.

Pražská La Fabrika 13. 6. uvítá Michala Prokopa a Framus Five. Koncert se koná k 50. výročí legendárního koncertu v Barikádovně pořádaného SVVŠ Voděradská.

V pátek 14. června si jižní Morava může zajít na koncert Tomáše Kluse s kapelou Cílová skupina. V zámeckém amfiterátru Buchlovického zámku představí své společné album SpOlu, které je věnované lásce ve všech podobách.

Vyhlížet ten den můžete taky nová alba, mezi kterými září Madonnino Madame X, Western Stars Bruce Springsteena a Doom Days od Bastille

Celý víkend se bude konat festival Votvírák. Na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích letos zahraje třeba Dymytry, Horkýže Slíže, Vypsaná fiXa, Divokej Bill a Wohnout. Čtenáři Informuji.cz mají navíc na Votvírák 2019 10% slevu na vstupenky. Stačí, když v košíku zadají slevový kód INFORMUJICZ.

Před vstupem do nového týdne hudební prostor občerství v neděli 16.6. vítr ze šedesátých let. Do velkého sálu Lucerny zavítají slavní The Beach Boys, kam se vrátí po celém půl století. Před dvěma lety také oslavili úspěch v Kongresovém centru. V čele Beach Boys dnes stojí Mike Love a Bruce Johnston.

 Foto: La Fabrika

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!