Rožmberk v hudebním opojení!

Rožmberk v hudebním opojení! 

Již 7. ročník hudebního festivalu Hrady CZ odstartoval tenhle pátek a to na jihočeském Rožmberku. Kulturní festival se odehrává v neobvyklém prostředí českých a moravských hradů. Originální propojení hudebního vyžití s panoramatem historických památek. Návštěvníci festivalu mají dokonce zadarmo prohlídku stálých expozic jednotlivých hradů. A jak vlastně bylo na Rožmberku?

Všechno začalo v pátek kolem sedmé hodiny večerní. Úplně prvním účinkujícím byl Tomáš Klus. Mladý písničkář hned od začátku přilákal dav lidí a předvedl dokonalou improvizační show. Zapojil diváky do svých textů, reagoval na publikum a to se mu odvděčilo náležitými ovacemi. Ještě asi hodinu po skončení jeho vystoupení se ochotně podepisoval a pózoval se všemi, kdo po něm chtěli fotku.

Dalšími na pátečním programu byli Tata Bojs. Skvělou hudbu doplnil Mardoša, který skákal, házel hlavou, kopal nohama všude kolem a bylo vidět, že si festivalovou náladu vážně užívá. Celá kapela vypadala nadšeně a děkovala návštěvníkům za skvělou atmosféru. Svou vděčnost pak dali najevo i autogramiádou, která bohužel už probíhala v dešti, jelikož počasí festivalu úplně nepřálo.

V rámci festivalu probíhal i karneval a samozřejmě soutež o nejlepší masku. Páteční večer pak zakončil Jiří Schmitzer, který už neměl takové štěstí na počasí.

Naštěstí se to v sobotu umoudřilo, a tak déšť a bahno vystřídalo tropické vedro. Tady byla poznat ta správná festivalová nálada. Slaměný klobouk, havajský řetěz a pěnový sedák, to je ta správná výbava návštěvníka Hradů CZ.

Během odpoledne se na dvou stageích vystřídaly kapely jako Wohnout, Mother´s angeles, Kašpárek v rohlíku, Sunshine, Divokej Bill, Skyline, United flavour, Plexis, Prague Conspiracy. Festival Hrady CZ se vyznačuje jako multižánrový, takže si každý našel něco. Rozmanitost návštěvníků, nejen ta věková, ale vůbec nikomu nevadila. Večer pak ovládli Support Lesbiens, Kryštof a Vypsaná fixa.

Všude kolem bylo dost jídla i pití, organizátoři perfektně dodržovali začátky vystoupení, takže jen déšť, který se spustil i v sobotu večer, trochu otravoval. Ale málokdo se tím nechal odradit a Rožmberk jsme se náležitě užili! Hrady CZ mají ještě několik zastávek, tak neváhejte a nechte se zlákat hudebním létem v okolí našich historických památek.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Rožmberk v hudebním opojení!Rožmberk v hudebním opojení!Rožmberk v hudebním opojení!
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!