V září vyjde nová deska Vladimíra Mišíka Jednou tě potkám

V září vyjde nová deska Vladimíra Mišíka Jednou tě potkám 

Jeho hlas zná snad každý, a to nejen kvůli Slunečnímu hrobu, který zazněl v Pelíšcích. Hudebník Vladimír Mišík působí na tuzemské scéně už desítky let. Začínal se skupinou The Matadors, později s kytaristou Radimem Hladíkem založili Blue Effect. Od roku 1985 jej na pódiu i ve studiu doprovází kapela Etc… v různých obměnách. Nyní Vladimír Mišík ohlásil novou desku nazvanou Jednou tě potkám.

Novinka by měla vyjít v září a podle tvůrců je na co se těšit. Mišík navázal spolupráci s producentem Petrem Ostrouchovem, zvuk si vzal na starost Milan Cimfe a pro nahrávání si vybrali studio SONO. Na tomto místě sídlícím kousek za Prahou kdysi nahrával také David Bowie, Glen Hansard nebo Nazareth.

Nazpíval jsem celou řadu vokálů. Kluci po mně chtěli, aby to znělo trošku hospodsky a trošku folklórně, obojí je mi blízký. Ohledně zvuku, studio SONO je zárukou kvality, takže v tom žádný problém nebude. Uvidíme po míchačkách. Těším se, že to bude znít zajímavě,“ řekl k připravovanému albu Olin Nejezchleba, který je jedním z řady hostů podílejících se na vzniku Jednou tě potkám. Nahrávání se účastní také například Josef Štěpánek, Matěj Belko, Martin Novák, Casey Driessen, Jan Kořínek, Norbi Kovács nebo Jan Steinsdörfer. Podle producenta se fanoušci dočkají také vinylu.

Mišík za svou kariéru působil hned v několika uskupeních. Už v učňovských letech založil kapelu Uragán. K osudovému setkání došlo v Kometách, kde potkal hudebníka Radima Hladíka. Spolu odešli do The Matadors, ale po třech letech, v roce 1968, konečně vytvořili společný projekt Blue Effect. Tak se zrodily písně jako zmiňovaný Sluneční hrob nebo Čajovna. Neopomenutelným momentem je také deska Kuře v hodinkách s kapelou Flamengo, na níž byly zhudebněny texty básníka Josefa Kainara. Nyní koncertuje převážně s Etc… Mišíkova poslední kompilace Životní režim s podtitulem Bigbít 1976 – 2010 vyšla minulý rok. Jeho biografii zpracovala režisérka Jitka Němcová a v roce 2017 vytvořila film Nechte zpívat Mišíka.

 Foto: Vladimír Mišík při nahrávání nové desky, Facebook Vladimíra Mišíka

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!