Nejnovější články » Hudební novinky

Videoklipy amerických Maroon 5, které se dočkaly největšího úspěchu

5.6.2019,

Dnes zavítá do O2 arény populární skupina Maroon 5, která na hudební scéně působí už nějaký ten pátek a má na kontě řadu úspěšných singlů, které provázejí kvalitní klipy. Pojďme si připomenout ty, které mají na kontě největší sledovanost. Viděli jste všechny?

Sugar (2015)  

S téměř třemi miliardami zhlédnutí patří k nejsledovanějším videím na YouTube vůbec, a není se čemu divit. Tak to dopadne, když se Maroon 5 rozhodnou objet co nejvíce svateb v Los Angeles, aby se postarali o největší překvapení celého slavnostního dne. Později se sice ukázalo, že většinu svatebčanů ztvárnili herci, některé svatby však byly skutečné.  

Sugar je součástí pátého studiového alba a skladba byla dokonce nominována na cenu Grammy. Atakovala první příčky hitparád na celém světě a v žebříčku Billboard HOT 100 se dostala na 2. místo. Videoklip byl inspirován filmem Nesvatbovi (2005) s Owenem Wilsonem a Vincem Vaughnem.  

Girls Like You (2018)

Další klip, který trhal rekordy sledovanosti (2,2 mld.). Maroon 5 si totiž na natáčení přizvali takový počet hvězd, který se ve videích úplně často neobjevuje. V klipu se objevily modelky (Ashley Graham), zpěvačky (Jennifer Lopez, Rita Ora), herečky (Gal Gadot), sportovkyně (Aly Raisman) i moderátorky (Ellen Degeneres) a mnoho dalších. 

Většina fanoušků se jistě shodne na tom, že nejkrásnější moment je na konci, když se objeví Levinova manželka Behati Prinsloo s jejich dcerou. Spolupráce s Cardi B byla velmi úspěšná, v hitparádě HOT 100 se klip dostal na první příčku, stejně jako v dalších jedenácti zemích. 

One More Night (2012)

Tentokrát si Adam Levine zahrál roli boxera, který se o svou rodinu sice snaží postarat, ale netráví s nimi tolik času, jak by měl. I když se mu podaří vyhrát zápas v ringu, na který dlouho trénoval, doma už na něj nikdo nečeká, protože jeho přítelkyně i s malou dcerou odešla.  

Skladba ze čtvrtého studiového alba se dočkala pozitivních reakcí od fanoušků i kritiků a na první příčce Billboard HOT 100 se udržela pět týdnů za sebou. Neméně úspěšný klip má více než 800 milionů zhlédnutí. 

Payphone (2012) 

Klip s více než 500 miliony zhlédnutí spíše připomíná záběry z nějakého akčního filmu. Nechybí policejní honička, hořící auta ani bankovní loupež. Na spolupráci si Maroon 5 přizvali Wiz Khalifu, kterému ve videoklipu Adam Levine ukradne superauto.  

Ústřední singl ze čtvrtého studiového alba se stal pátým nejprodávanějším roku 2012 a v hitparádě Billboard HOT 100 se dostal až na druhé místo. 

Moves Like Jagger (2011)

Když se dají Maroon 5 do kupy se skvělou Christinou Aguilerou, vznikne skladba, která se dočká i nominace na Grammy a mnoha pozitivních ohlasů. V retro videoklipu se objevují i ukázky tanečních kreací Micka Jaggera, o němž právě píseň je. 

Více než 600 milionů zhlédnutí tedy v tomto případě není žádným překvapivým číslem. Díky dosažení prvního místa v hitparádě Billboard HOT 100 se Aguilera stala po Britney Spears druhou zpěvačkou, které se to podařilo v 90. letech a dvakrát i v miléniu.  

Animals (2014)

Kontroverzní klip, který u kritiků vyvolal negativní reakce kvůli zobrazovanému násilí. Adam Levine se hájil, tím, že se prostě jen snažil zahrát roli podivína a stalkera, kterou by měli kritici brát jako každou jinou filmovou roli. Jeho “oběť” si zahrála manželka Behati Prinsloo. 

Singl z pátého studiového alba se v Billboard HOT 100 dostal na třetí příčku a videoklip má přes 580 milionů zhlédnutí.