Horké letní dny v metropoli. Kam zajít v Praze na koupaliště či k přírodnímu zdroji?

Horké letní dny v metropoli. Kam zajít v Praze na koupaliště či k přírodnímu zdroji? 

Letní dny jsou v plném proudu, dětem se blíží prázdniny a dospělí začnou čerpat dovolenou! Vyberte si z našich tipů, kam za osvěžením u bazénu či u biotopu a přehrady.

Koupaliště Pražačka

Obyvatelé Žižkova a přilehlého okolí se během horkých dní mohou zchladit na koupališti ve Sportovním a rekreačním areálu Pražačka, odkud si navíc užijí výhled na Pražský hrad. Najdou zde jak plavecké dráhy, tak i oddychovou zónu s vířivkou, brouzdalištěm pro nejmenší a bazénem s vodními atrakcemi a lanovým hřištěm.

Otevírací doba: po – pá 6.00–8.00 + 10.00–21.30, so – ne, svátky 10.00–20.00

Vstupné: zde

Koupaliště Pražačka. Foto: archiv koupaliště

Koupaliště Ládví

Před pár lety se po rekonstrukci otevřelo dlouhodobě uzavřené koupaliště uprostřed sídliště Ďáblice, kam se dostanete od stanice metra Ládví pěšky za 10 minut. Kromě třicetimetrového bazénu na kondiční plavání zde nechybí ani dětské brouzdaliště se skluzavkou nebo restaurace. V areálu je možnost zahrát si pétanque i ping pong.

Otevírací doba: denně 9.00–19.00

Vstupné: zde

Koupaliště Ládví. Foto: archiv koupaliště

Koupaliště Klánovice

Rozsáhlý Klánovický les na východní periferii metropole láká k dlouhým procházkám, které můžete zakončit návštěvou koupaliště na jeho okraji. Zaplavat si můžete ve dvou bazénech s délkou 25 a 15 metrů a děti se mezitím zabaví na dvou hřištích či trampolínách. K dispozici je tu i stůl na ping pong, minigolf nebo beachvolejbalové hřiště. Pohodlně se sem za půl hodiny dostanete autobusem z Černého Mostu.

Otevírací doba: po – pá: 10.00–19.00, so – ne: 9.00–19:00

Vstupné: zde

Koupaliště Klánovice. Foto: archiv koupaliště

Plavecký stadion Podolí

Mezi tramvajovými zastávkami Kublov a Dvorce nemůžete přehlédnout velký plavecký stadion, kde se v létě můžete vykoupat ve venkovním 50metrovém a 33metrovém vyhřívaném bazénu. Pro nejmenší je k dispozici dětské brouzdaliště a tobogán, jejich provoz je odvislý od počasí. 

Otevírací doba: denně 6.00–21:45

Vstupné: zde

Koupaliště Divoká Šárka

Ochlazení ve vodě se scenérií přírodní rezervace Divoká Šárka a skal Dívčí Skok vás čeká na tomto koupališti, kam se klidnou 20minutovou chůzí po červené značce dostanete od rušné Evropské ulice v Liboci. Pro plavce jsou tu dva bazény a nachází se tu také brouzdaliště, malý tobogán, skluzavky, trampolína i dětský hrad. Zahrát si zde můžete stolní tenis, nohejbal či volejbal.

Otevírací doba: denně 9.00–19.00

Vstupné: zde

Koupaliště Stírka

V severní části metropole jen 5 minut pěšky od stanice metra Kobylisy najdete mezi rodinnými domy koupaliště s 42,5metrovým bazénem a také brouzdaliště pro ratolesti s vodním hřibem a skluzavkou. Až vás koupání omrzí, můžete se zabavit při fotbálku, pétanque nebo volejbalu anebo třeba zajít do sauny.

Otevírací doba: denně 9.00–19.00

Vstupné: zde

Foto: archiv Koupaliště Stírka

Koupaliště Petynka

Hodně zábavy pro děti nabízí koupaliště ve Střešovicích, které se nachází pár set metrů od tramvajových zastávek Hládkov, Sibeliova či Ořechovka. Kromě padesátimetrového bazénu na kondiční plavání nabízí i 103 metrů dlouhý tobogán, vyřádit se na aquapaddleru nebo si zaskákat na trampolíně. Nechybí tu ani elektrická autíčka či fotbalpool. 

Otevírací doba: do 15. srpna denně 7.00–21.00, od 16. do 31. srpna denně 7.00–20.00, v září denně 8.00–18.00

Vstupné: zde

Tobogán na koupališti Petynka. Foto: archiv koupaliště

Hostivařská přehrada

Pražskou stálicí je jednoznačně rozlehlá přehrada na jihovýchodním cípu metropole, která díky svému obklopení lesoparkem láká i na procházky přírodou. Pláž najdete kousek od lanového centra, zhruba půl kilometru od autobusové zastávky Selská. Areál nabízí bohaté sportovní vyžití pro nejmenší i rodiče, ať už obří trampolínu, šlapadla, aquazorbing, pétanque, volejbal nebo třeba paddleboard.

Otevírací doba: denně 9.00–20.00

Vstupné: zde

Foto: archiv Hostivařské přehrady

Žluté lázně

Na své si nejmenší přijdou také v komplexu bazénků a brouzdališť v areálu Žlutých lázní v Podolí. Vyřádit se tu mohou i na velkém pískovišti nebo ve dvou hracích zónách s houpačkami a prolézačkami. Dospělí mohou kromě ochlazení ve vodě využít také venkovní posilovny, beachvolejbalového hřiště nebo zapůjčení nejrůznějšího vybavení, třeba kajaků, motorových člunů nebo šlapadel.

Otevírací doba: denně 9.00–22.00

Vstupné: zde

Foto: archiv Žlutých lázní

Biotop Radotín

Nejste příznivci chemicky upravované vody? V tom případě zkuste přírodní koupání bez chloru na periferii města v Radotíně nedaleko mostu přes Berounku. Zdejší koupací jezero zahrnuje i mělkou část pro neplavce a nachází se tu i dětské hřiště. K dispozici jsou samozřejmě převlékárny, sociální zařízení či bufet.

Otevírací doba: ranní plavání 7.00–9.00, denně 9.00–20.00

Vstupné: zde

Foto: Conner Baker, Unsplash

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!