Kam vyrazit v létě za hudbou? Přinášíme výběr letních festivalů po celé republice

Kam vyrazit v létě za hudbou? Přinášíme výběr letních festivalů po celé republice 

Teploty stouply a s nimi i chuť vydat se na některý z letních festivalů, kterých v České republice proběhnou stovky. Přinášíme vám výběr, který vás může inspirovat k hudebním zážitkům letošního léta.

Než budou prázdniny

Jeden z největších Oldies festivalů v České republice a na Slovensku představí v termínu od 15. do 16. června v Ostravě širokou škálu interpretů z 80. a 90. let. Na letošní 5. ročník do Dolní oblasti Vítkovice přijedou třeba dánští bubeníci Safri Duo nebo Fab Morvan z populární skupiny z přelomu 80. a 90. let Milli Vannilli.

V sobotu 22. června se Olomouc promění v rockový ráj. Na programu letošního Bounty Rock Cafe Open Air v olomoucké Korunní pevnůstce je třeba trio BSP tvořené muzikanty Balážem, Střihavkou a Pavlíčkem nebo nizozemský revival Led Zeppelin PHYSICAL GRAFFITI.

V neděli 23. června proběhne v městě Miroslav jednodenní festival Miroslavské léto. Do amfiteátru letního kina láká hudební program v čele s Čechomorem, skupinou Slza, Annou K a dalšími.

O necelý týden později, v sobotu 29. června, rozezní v rámci Vysmátého léta hrad Kadaň čtrnáct domácích interpretů, ať už Lake Malawi, Kryštof, Horkýže Slíže nebo Eddie Stoilow. Ten samý den se v areálu havlíčkobrodského pivovaru koná REBELfest, který přivítá kapelu Arakain, Lucii Bílou, Jaroslava Uhlíře i Viléma Čoka

První polovina června nabitá elektrem, rockem i folklorem

Od středy 3. do soboty 6. července proběhne v ostravském areálu Dolních Vítkovic taneční festival Beats for Love. Více než 400 umělců z celého světa vystoupí na 13 pódiích, mezi nimi bude třeba Don Diablo, Robin Schulz, Sven Väth nebo Anime.

4. července začne v Hradci Králové už po dvacáté páté festival Rock for People. Od čtvrtka do soboty se na něm letos vystřídají světoví interpreti jako Manic Street Preachers, Bring Me The Horizon a Rudimental. Na programu však nechybí ani zástupci domácí scény jako Vypsaná fiXa s filharmonií nebo Thom Artway s kapelou.

Festival Masters of Rock letos zaplní Vizovice od 11. do 14. července. Na programu je letos třeba Avantasia, Within Temptation, Dream Theater, Steel Panther nebo Tarja. 

Od 12. do 17. července proběhne ve Strážnici jubilejní 20. ročník festivalu Slunce. V parku jihomoravského zámku vystoupí v rámci tradičního country a folkového festivalu třeba Václav Neckář a Bacily, Hradišťan, Roman Dragoun a Pokáč.

Druhá půlka července: od mezinárodních hvězd na velkých pódiích po menší festivaly

Colours of Ostrava, oblíbený ostravský hudební festival, je letos plánován na 17.-20. července. Dolní Vítkovice se s ním a s koncerty ikon jako The Cure, Florence + The Machine, ZAZ nebo Mariza promění v hudební nebe.

21. a 22. června si přijdou na své fanoušci rocku i punku na festivalu Plameny rockfest. Kromě hudebního programu, kterému vévodí Cocotte Minute, Škwor, Visací zámek, Krucipüsk a další interpreti, čeká návštěvníky i ohnivá show.

Mezi čtvrtkem 25. a sobotou 27. července zahraje na festivalu Benátská! s Impulsem 2019 švédská kapela Europe. Dále na něm různí hudební hosté oslaví 80. narozeniny Karla Gotta. Těšit se můžete i na koncerty Richarda Müllera, Chinaski, Čechomoru, No Name, Michala Hrůzy s kapelou Lenny.

27. července se pláž u koupaliště v Nové Roli u Karlových Varů promění ve festival Rock iN Roll. Letos se na něm objeví české hudební hvězdy jako Tata Bojs, Krucipüsk a Už jsme doma.

Ani v srpnu si neodpočinete

Prvního sprnového dne vypukne největší drum & bass festival Let It Roll v areálu letiště v Milovicích. Letos bude jeho program čítat skoro dvě stovky jmen, mezi kterými vyčnívají největší hvězdy drum and bassové scény jako Pendulum nebo High Contrast.

Dva dny, v pátek 2. a v sobotu 3. srpna, proběhne v Tasově Beseda u Bigbítu. 27. ročník festivalu u Veselí nad Moravou nabídne americkou pop-punkovou hvězdu Algiers, britské synthpopové International Teachers of Pop, ale i české hudebníky jako KHOIBA nebo minus123minut.

Mezi 8. a 10. srpnem se v Harrachově bude konat festival v nejvyšší nadmořské výšce v ČR. Letošní ročník Keltské noci nabídne třeba kapelu Pirates of the Pubs, Pipes and Pints, Tři sestry nebo Monkey Business.

Od 15. do 18. srpna se příznivci hip-hopu mohou vydat do Hradce Králové na Hip Hop Kemp 2019. Jedná se o největší hiphopový festival ve střední a východní Evropě.

Během celého léta bude také na hradech v celé České republice probíhat festival Hrady CZ.

Foto: České hrady

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!