Čtvrtý ročník Start Film Festu je na obzoru. Milovníci filmu se mohou těšit na Apolenu Rychlíkovou i Tomáše Pavlíčka

Čtvrtý ročník Start Film Festu je na obzoru. Milovníci filmu se mohou těšit na Apolenu Rychlíkovou i Tomáše Pavlíčka 

Už za méně než měsíc a půl začne festival pro všechny filmové nadšence, kteří se chtějí naučit trochu z filmařiny, pobavit se nebo si pouštět filmy pod živým nebem. V Bystřici pod Pernštejnem začne 11. srpna studentský festival START FILM FEST, který tu bude probíhat sedm dní, tedy až do 17. srpna.

Letos se v programu objevuje rekordních 11 workshopů. Kromě těch osvědčených a oblíbených, které se zaměřují na filmovou režii, tvůrčí psaní nebo videoklip, se poprvé dostane třeba i na online reklamu či filmové herectví. 

Lektory se tentokrát stanou Tomáš Pavlíček, který zaujal diváky i kritiky komedií Chata na prodej, nebo oceňovaná dokumentaristka Apolena Rychlíková, jejíž film Hranice práce vyvolal velké diskuze o pracovních podmínkách v nejhůře placených zaměstnáních v Česku. Už podruhé potom na START FILM zavítá režisér reklam a videoklipů Ondřej Urbanec, který spolupracuje s kapelami a interprety jako Mirai, Slza, Lake Malawi, Adam Mišík a mnoha dalšími. 

Kromě toho festival každý den na bystřickém náměstí pořádá filmové projekce pod širým nebem. Ty se za příjemných letních večerů často konají za přítomnosti herců nebo režisérů českých filmů.

Od tohoto roku také festival spolupracuje s FUJI. Firma zasáhne i do programu, například pro zájemce chystá speciální čtyřdenní workshop fotografie zaměřený na čtyři různé fotografické žánry

Festival cílí především na studenty a zakládá si na přátelské a komorní atmosféře. Jeho účastnící se sem každoročně přijíždějí nejen bavit, ale také poznávat, získávat nové kontakty a zkušenosti. Na workshopy je třeba se zaregistrovat na webových stránkách festivalu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!