Godzilla II Král monster přináší perfektně zpracovanou grafiku, úžasnou hudbu, ale také špatný příběh a nulovou originalitu

Godzilla II Král monster přináší perfektně zpracovanou grafiku, úžasnou hudbu, ale také špatný příběh a nulovou originalitu 60%

Mytický tvor Godzilla se po 5 letech znovu vrací na filmová plátna. Přímé pokračování předchozího dílu z roku 2014, opět pod taktovkou scénáristy Maxe Borensteina, ukazuje, že i samotná digitální technologie může být zárukou k pobavení publika. Originalitu či promyšlený duchaplný příběh ale v tomto akčním trháku nehledejte.

Už je to pět let, co impozantní monstrum – Godzilla - odrazilo útok nebezpečných predátorů a zachránilo tak lidskou rasu. Při této šílené katastrofě lidé konečně pochopili, že starověká monstra v čele s Godzillou existují a že ze Země jen tak rychle neodejdou. Členové kryptozoologické organizace Monarch ukrývají tzv. Titány na různých místech světa a věří, že jejich zničení je špatné. Po nečekaném oživení jednoho z nich (Ghidora) musí vzít skupinka odvážných vědců osud celého světa do vlastních rukou a postavit se proti nepřátelským monstrům.

Digitální smršť je slabé slovo pro to, co se během filmu odehrává na plátně. Se CGI se v tomto akčňáku opravdu nešetří. Všechna monstra jsou do detailu propracovaná a vypadají až neuvěřitelně realisticky. Především gigantický motýl Mothra je digitálním skvostem v pravém slova smyslu. Grafika se zkrátka opravdu povedla a je vlastně největším plusem celého filmu.

Příběh na druhou stranu opravdu pokulhává a některé scény jsou až nápadně podobné jiným filmovým hitům. Originality je zde taky pomálu, což se dá od Godzilly, která se na stříbrných plátnech objevuje v různých variantách už několik let, samozřejmě čekat. I tak mohlo další pokračování přinést něco nápaditějšího a celá sága by se tím oživila.

Ačkoliv se celý snímek točí především kolem nebezpečných monster, lidské postavy jako Madison (Millie Bobby Brown) či Dr. Ishiro Serizawa (Ken Watanabe) dodávají filmu šmrnc. Překvapivě ve víc jak dvouhodinovém filmu není příliš mnoho bojových scén. Naopak se dost často objevují nadbytečné monology o dějinách lidstva či biologii, anebo se některé pasáže táhnou. Co se ale snímku musí nechat jsou drobné vtípky, které odlehčí napjatou atmosféru. Jenom je škoda, že jich nebylo více.

Celkově se jedná o graficky dobře udělaný snímek se skvělými hereckými výkony a povedenou hudbou. Problém ale je příběh, který je místy nedomyšlený, a ve kterém se příliš často objevují nadbytečné či nesmyslné scény. Jinak se ale jedná o celkem slušnou adaptaci tisíckrát omílaného tématu.

Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Godzilla II Král monster

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?