Pivo poteče proudem. Na který pražský festival zlatého moku se těšíte vy?

Pivo poteče proudem. Na který pražský festival zlatého moku se těšíte vy? 

Pražské pivní festivaly jsou tu a vy se můžete těšit na desítky pivních speciálů z pivovarů a minipivovarů z celé České republiky, skvělou gastronomii i bohatý hudební program. Už víte, na který z nich vyrazíte vy?

Pivní slavnosti Řeporyje

1. 6. vypuknou pivní slavnosti v řeporyjské ulici Na Tržišti, kde svůj první rok provozu oslaví místní pivovar. Těšit se můžete na širokou nabídku piv i z dalších minipivovarů jako jsou Pivovar Lužiny, Moucha, Na Lochkově, Raven, Tišnov, Kutná hora, Cobolis, Padochov, Hangár, Počernický pivovar, Potmehúd, Loď Pivovar či Berounský Medvěd. Chybět nebude bohaté občerstvení, soutěže v pití piva na čas či v držení sudu na čas, skákací hrad a živá hudba. Vstup je zdarma.

Slavnosti Smíchova

V sobotu 8. června můžete oslavit výročí 150 let Smíchovského pivovaru. Během Slavností Smíchova v něm poteče pivo z více než stovky kohoutů – slavit se bude na pivovarském dvoře, pod komínem, ve varně i v přilehlých ulicích. O hladové žaludky se postará poctivé hospodské občerstvení a o zábavu kapely Cocotte Minute, PSH, Gaia Mesiah, MoveBreakers, Hudba Praha a Mydy Rabycad. Chybět nebudou ani stroje Harley-Davidson, škola čepování, prohlídky pivovaru s místními sládky či unikátní vyhlídka z CK tanků. Vstupné 150 Kč.

Beer, Food & Music festival. Foto: archiv pořadatele

Žižkovské pivobraní

7. a 8. června se můžete vydat do parku Parukářka na již osmý ročník Žižkovského pivobraní. Těšit se můžete na degustace třiceti vybraných českých pivovarů a minipivovarů se speciální nabídkou pšeničných, výčepních, bylinných či kvasnicových piv. Chybět nebudou ani portery, ležáky, piva se sníženým obsahem alkoholu či různé delikatesy vhodné ke konzumaci piva. Po oba dny jsou připraveny různé exhibice, soutěže, workshopy pro děti i pro dospělé a hudební program. Vstup je zdarma.

Kyjský Pivní Festival

Více než 20 druhů čepovaných piv z malých, středních a minipivovarů z celé republiky budete moci ochutnat na již 9. ročníku Kyjského Pivního Festivalu. Každý večer od 13. do 15. června se můžete těšit na živou kapelu, grilované speciality, cukrovinky či projekci filmu Postřižiny. V sobotu večer vystoupí exfrontman kapel Argema a Premiér, zpěvák Jarek Filgas, po němž bude od 22.00 hodin následovat afterparty s DJ Caprisone trvající až do rána.

Pivo na náplavce. Foto: Archetyp, archiv pořadatele

Pražské pivní slavnosti

14. a 15. června zavítejte na PVA Expo Praha na výstavišti v Letňanech. Kromě piva se zde můžete těšit na gastronomické pochoutky, zónu Oktoberfest s atmosférou tradičního německého pivařského festivalu a hudební program probíhající na dvou scénách. Vystoupí Elly, Martin Šafařík nebo energická popová kapela z Olomouce The Gardeners. Chybět nebudou ani soutěže a stand-up komedy. Jednodenní vstupenku pořídíte v předprodeji za 100 Kč, na místě za 150 Kč. Otevřeno je v pátek i v sobotu od 12:00 do 22:00 hodin.

Festival minipivovarů

Ve stejném termínu 14. a 15. června se za pivem můžete vydat i do Královské zahrady Pražského hradu, kde na festivalu minipivovarů budete moci ochutnat více než 130 druhů piv. Otevřeno bude 14. června od 14.00 do 20:00 hodin, 15. června od 12:00 do 20:00 hodin. Vstupné činí 500 Kč na jeden den.

Festival minipivovarů na Pražském hradě. Foto: archiv pořadatele

Pivo na náplavce

Pokud si raději užijete pivní pohodu na náplavce, vyražte 14. a 15. června na Rašínovo nábřeží. Sedmý ročník degustačního festivalu Pivo na náplavce nabídne piva od 50 českých malých a minipivovarů, k tomu příležitostnou várku festivalového speciálu Vltavský znak, skvělou muziku a nejrůznější dobroty k zakousnutí. Degustovat se bude v pátek 14. června mezi 15:00 a 22:00 hodinou a v sobotu 15. června od 10:00 do 22:00 hodin. Vstupné na náplavku a doprovodný program je zdarma, k degustaci piva si však budete muset zakoupit festivalový set se skleněným džbánkem za 100 nebo 200 Kč, který platí po oba dny festivalu.  

Beer, Food & Music festival

22. a 23. června můžete vyrazit na Střelecký ostrov na Beer, Food & Music festival. Těšte  se na nabídku vybraných streetfoodů, piv, ciderů, prosecca a dalších gastronomických specialit. K ochutnání budou piva Potmehúd, Zíchovec, Kamenice, Permon, Lužiny, Národní či Polička. Z hudebního programu se vám v sobotu představí interpreti elektronické taneční hudby, v neděli festivalové pódium ovládne Hip Hop a Rap v podání těch nejpovolanějších jmen z české a slovenské scény. Základní vstupné na jeden den pořídíte za 250 Kč, otevřeno bude po oba dny od 12:00 do 22:00 hodin.

Pražské pivní slavnosti na výstavišti v Letňanech. Foto: archiv pořadatele

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!