Královna Kapeska bude nově vládnout Hudebnímu divadlu Karlín

Královna Kapeska bude nově vládnout Hudebnímu divadlu Karlín 

Královna Kapeska mění své království. Z Divadla Hybernia, kde premiérovala v březnu minulého roku, se přesouvá i se zbytkem kouzelného ostrova do Hudebního divadla Karlín.

Muzikál Královna Kapeska je volným pokračováním úspěšného Kapky medu pro Verunku. Návštěvníci se opět dostávají na pohádkový ostrov, na němž se rozpínají tři pohádková království – království Popelky, Zlatovlásky a Hloupého Honzy. Samozřejmě nechybí ani pořádný padouch, kterým je Král temných sil Kates, který netouží po ničem jiném než po zničení veškeré přírody i Kapesky samotné. Králové, královny a především jejich děti se pouští do boje s temnými silami, aby ochránili ostrov i své nejbližší.

Společnost Pixa-pro uvedla na české scéně již čtyři rodinné muzikály. Kromě nejnovější Královny Kapesky se jedná i o oblíbenou Kapku medu pro Verunku, Sněhovou královnu a Alenku v kraji zázraků. Dosud bylo ‚domovskou‘ scénou společnosti Divadlo Hybernia, kde představení zhlédlo přes 300 tisíc diváků. Nyní přechází muzikály společnosti pod hlavičku HDK Junior.

„Vznikem značky Hudební divadlo Karlín Junior, respektive premiérou show Jak se dělá muzikál, jsme zahájili pouť našeho divadla vstříc mladším divákům,“ vysvětlil ředitel Hudebního divadla Karlín Egon Kulhánek, „spojením našeho divadla se společností Pixa-pro a jejím tvůrčím týmem, který se systematicky a dlouhodobě věnuje tvorbě pro mladé diváky, jsme udělali další logický a velmi významný krok na této cestě. Uvědomujeme si, že jsme pořád na jejím začátku, ale věříme, že nabírá správný směr.“

A producentka Lenka Pixová za společnost Pixa-pro dodává: „Velmi oceňujeme vedení Hudebního divadla Karlín pro cílevědomou a záslužnou práci, se kterou s profesionálním přístupem realizuje nový zábavný a výchovný projekt HDK Junior, nové jsou tak i možnosti a podmínky pro naši další práci s dětmi a mládeží. Chceme v něm společně připravovat nová zábavná, ale třeba i edukativní hudební a divadelní představení pro děti, mládež, rodiny a školy.“

Královna Kapeska bude mít obnovenou premiéru 24. listopadu 2019. Návštěvníci se mohou těšit v titulních rolích na Martinu Pártlovou, Janu Zenáhlíkovou, Ernesta Čekana, Petera Strenáčika, Annu Julii Slováčkovou, Davida Gránského, Michaelu Kuklovou či Gabrielu Partyšovou.

Foto: Petr Novotný

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hudební divadlo Karlín

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!