Hozier doveze do Prahy písničkáře, který zaujal i Glena Hansarda

Hozier doveze do Prahy písničkáře, který zaujal i Glena Hansarda  

Hned na dva skvělé koncerty se mohou 27. srpna těšit návštěvníci Fora Karlín. Vystoupí zde nejen irský hudebník Hozier, který se proslavil především celosvětovým hitem Take Me To Church, ale také mladý písničkář David Keenan.

Návštěvníky koncertu tak čeká skutečně dvojnásobný irský večer. Hozier totiž při výběru předskokana sáhl po svém krajanovi, kterého si v minulosti přiznali na své koncerty třeba Glen Hansard, Mick Flannery či Hothouse Flowers. Nyní David Keenan doprovází na turné populárního písničkáře Hoziera, který na srpen naplánoval svůj první koncert v České republice.

David Keenan je velkou nadějí nejen irské hudební scény. Ve své tvorbě kombinuje to nejlepší z irského písničkářství s texty pohybujícími se mezi poezií a prózou. Návštěvníci jeho koncertů mluví o duchovním a intenzivním zážitku. „David Keenan patří k našim nejlepším písničkářům a je naší povinností podporovat mladé talenty,“ řekl o mladém hudebníkovi zpěvák Glen Hansard, kterého zaujal hned Davidův první singl Cobwebs.

A jeho hudba zasáhla také Hoziera, který svou potemnělou hudbou na pomezí blues, gospelu, rocku a popu zaujal posluchače po celém světě. Jeho hit Take Me to Church okupovalo hudební žebříčky mnoha zemí. V létě dorazí do české metropole představit studiové album Wasteland, Baby!, které vyšlo 1. března.

Hozier není známý jen svou hudbou, ale rovněž sociální angažovaností. Píseň Take Me to Church se stala emocionálním protestem proti katolické církvi v Irsku. Videoklip k ní odsuzuje homofobní násilí v Rusku. Loňský singl Nina Cried Power je pak poctou protestnímu hnutí za dodržování lidských práv.

Koncert Hoziera a Davida Keenana se uskuteční 27. srpna ve Foru Karlín. Vstupenky, jejichž cena činí 890 korun, jsou již z více než dvou třetin vyprodaný.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!