Romantické balady v létě rozezní Olomouc. Do Česka se vrací Michael Bolton

Romantické balady v létě rozezní Olomouc. Do Česka se vrací Michael Bolton 

Podruhé se českému publiku představí americký zpěvák a skladatel Michael Bolton. Koncert odehraje 9. srpna v olomoucké Korunní pevnůstce.

Před jedenácti lety odehrál svůj první koncert v ČR v pražské Lucerně, nyní zpěvák Michael Bolton zamíří do hanácké metropole. V Korunní pevnůstce v srpnu zazní jeho největší hity jako When A Man Loves A Woman, How Can We Be Lovers, Said I Loved You...But I Lied nebo How Am I Supposed to Live Without You, který původně napsal pro zpěvačku Lauru Branigan a později ho sám nazpíval.

Majitel „nejromantičtějšího hlasu Ameriky“, 66letý Michael Bolton, pro něhož jsou charakteristické pomalé balady v lehce rockovém hávu, je dvojnásobným držitelem ceny Grammy a šestinásobným držitelem amerických Music Awards. Za své více než čtyřicetileté působení vydal na dvě desítky alb, kterých se prodalo přes 75 milionů.

Občanským jménem Michael Bolotin zahájil svou kariéru začátkem sedmdesátých let v rockové kapele Blackjack, kde působil mimo jiné s budoucím kytaristou skupiny Kiss Brucem Kullickem. V roce 1983 se vydal na sólovou dráhu a vydal hardrockové eponymní album. Následně prorazil s nahrávkou Soul Provider a v roce 1989 získal svou první Grammy.

Bolton kromě zpěvu také skládá, písně vytvořil kromě zmíněné Laury Branigan také pro Cher nebo Barbru Streisand, pro kterou složil skladbu We're Not Makin' Love Anymore. V minulosti vystupoval s mnoha slavnými interprety, třeba s Rayem Charlesem, Céline Dion, José Carrerasem, Lucianem Pavarotti a spoustou dalších.

Vstupenky na olomoucký koncert jsou již v prodeji za cenu od 690 do 1990 Kč.

Foto: archiv BrainZone

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!