Oslava současné fotografie. Přehlídka Prague Photo potrvá do konce týdne

Oslava současné fotografie. Přehlídka Prague Photo potrvá do konce týdne 

Do nových prostor v historické budově na náměstí Republiky v Praze se přesunul letošní ročník přehlídky Prague Photo. Do 2. června prezentuje originály téměř 150 renomovaných i začínajících fotografů.

Dům z roku 1905 na náměstí Republiky 7 v Praze 1 hostí již dvanáctý ročník přehlídky fotografií Prague Photo, které se tentokrát zúčastnily dvě desítky tuzemských i zahraničních vystavovatelů. I letos na návštěvníky čekají pop-up prezentace jednotlivých autorů, mezi nimiž nechybí Tereza z Davle, Magdalena Bláhová, Gabina Fárová nebo Assem Alsabban, a také výběr ze sbírek galerií, třeba Galerie Gambit nebo Close Encounters.

Přehlídka Prague Photo 2019. Foto: Kristýna Čtvrtlíková

Stejně jako v minulých letech Prague Photo představuje tvorbu také nejmladší generace autorů – studentů a čerstvých absolventů uměleckých škol, ať už Slezské univerzity v Opavě, Pražské fotografické školy, Západočeské univerzity Plzeň, Střední a vyšší odborné školy Michael a dalších. Vedle českých umělců návštěvníci spatří i práce dvaceti mladých fotografů z italského centra fotografie v Římě.

Přehlídku doplní doprovodný program, který nabídne setkání s autory v jednotlivých expozicích, prezentace italských umělců a křty fotografických publikací. Seznámit se můžete mimo jiné s autorkou letošního vizuálu přehlídky Barborou Bálkovou nebo s nejnovější tvorbou Josefa Hníka.

Přehlídka Prague Photo 2019. Foto: Kristýna Čtvrtlíková

Přehlídka je otevřena od úterý do soboty mezi 11. a 19. hodinou, v neděli od 11 do 18 hodin. Plné vstupné činí 120 korun, snížené 60 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!