Morrissey vydá nové album plné coverů

Morrissey vydá nové album plné coverů 

Britský zpěvák a textař Morrissey, který proslul coby někdejší frontman kapely The Smiths, vydá v pátek 24. května nové album California Son, které je složené výhradně z coverů.

Čerstvý šedesátník Morrissey připravil desku, která bude zahrnovat 12 skladeb. Na některé z nich přizval ke spolupráci věhlasné hosty – například v coveru písně Wedding Bell Blues od The 5th Dimension zazní i hlas frontmana kapely Green Day Billie Joea Armstronga nebo zpěvačky Lydie Night z The Regrettes.

Dvanácté sólové album Morrisseyho obsahuje předělávky písní také od Joni Mitchell, Boba Dylana, Roye Orbisona, Carly Simon, Buffy Sainte-Marie a dalších známých interpretů. Na desku si vybral převážně protestsongy, ať už Days of Decision od písničkáře Phila Ochse, nebo Dylanovu skladbu Only a Pawn in Their Game pojednávající o atentátu na aktivistu Medgara Everse.  

Nová deska vychází po dvouleté tvůrčí přestávce, v roce 2017 vydal předchozí nahrávku Low in High School v čele s písní Spent the Day in Bed.

Zpěvák se do povědomí veřejnosti nejvíce zapsal coby lídr manchesterské formace The Smiths, která na hudební scéně působila v letech 1982 až 1987. V následujícím roce odstartoval sólovou dráhu s debutovým albem Viva Hate.

Kromě nezaměnitelného hlasu a lyrických textů proslul také svou výraznou podporou vegetariánství a práv zvířat i kritikou vysoce postavených politiků. Jeho tvorba značně ovlivnila indierockové a britpopové interprety devadesátých let.

Foto Facebook Morrissey

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!