Dny dětí v Praze nabídnou soutěže, pohádky i jízdy v historických vlacích

Dny dětí v Praze nabídnou soutěže, pohádky i jízdy v historických vlacích 

Nevíte, kam vzít své ratolesti na oslavu Mezinárodního dne dětí v Praze? Vybrali jsme třináct akcí z různých koutů metropole, kde nechybí hry, divadelní představení, výtvarné dílny nebo pouťové atrakce.

Den dětí na Chodovské tvrzi

Barokní zámeček v Jižním Městě zve v sobotu 1. června odpoledne na bezplatný program pro nejmenší, který bude zahrnovat nejrůznější hry nebo dílny. Připraven bude i skákací hrad nebo jízdy na ponících. Těšit se mohou také na pohádkové představení nebo bubnování s hudebníkem Petrem Šušorem.

Den dětí s Prahou 4

Akce v Braníku v areálu Vltavanů se koná týden před Mezinárodním dnem dětí. Tuto sobotu odpoledne sem zamíří Divadlo Spejbla a Hurvínka, chybět nebudou ani klauni, mistr světa v biketrialu Vašek Kovář či kouzelník a iluzionista Max Magic. Tím však program nekončí – návštěvníky čekají soutěže a losování o ceny, malování na obličej, fotobudka, skákací hrad nebo ukázka výcviku psů. Vstup je zdarma.

Volný vstup do Národního muzea

U příležitosti Mezinárodního dne dětí se zdarma otevírají v sobotu 1. června všechny objekty Národního muzea. Volný vstup platí i na všechny výstavy a doprovodné akce. Zajděte s potomky třeba do historické budovy, kam se vrátil plejtvák myšok a kde si můžete prohlédnout Česko-slovenskou výstavu nebo expozici 2 x 100. Náprstkovo muzeum láká na výstavu Vlastním hlasem věnující se ženské emancipaci, České muzeum hudby zase na expozici Import / Export / Rock’n’roll mapující hudbu v socialistickém Československu.  

Historická budova Národního muzea. Foto archiv NM

Den dětí Prahy 6

Praha 6 oslaví den dětí v neděli 2. června odpoledne. Hudební program na předpolí obory Hvězda láká na koncerty bigbeatové kapely Hugo, ztřeštěného uskupení Bombarďák či formace Večtvrtekvpět. Na pódiu vystoupí také tanečníci ze zdejšího DDM i ze souboru Sandra Dance z TJ Sokol Hanspaulka. Nejmenší si mohou projít pohádkovou stezku.

Den dětí v Ulitě

Na zábavný park plný her, soutěží a dílen se v sobotu 1. června odpoledne promění zahrada žižkovského DDM Ulita. Děti si budou moci vyzkoušet chůzi po slacklinu, projít se naboso po přírodní stezce i další sportovní a výtvarné aktivity a nejrůznější úkoly.

Alenka a kouzelná Žlutozem

Mají vaše ratolesti rády Alenku z příběhů Lewise Carrolla? Vezměte je v sobotu 1. června do Žlutých lázní, kde na ně čekají hádanky a úkoly v říši za zrcadlem. S pohádkovými postavami se potkají na deseti stanovištích kouzelné stezky, na dílničkách nebo u pouťových atrakcí. Za příznivého počasí si navíc budou moci opéct buřty u táboráku.

Den dětí na Bílé Hoře

Malí obyvatelé Břevnova a okolí by si v neděli 2. června odpoledne neměli nechat ujít akci s dobrovolným vstupným v areálu KD Bílá Hora. Dvouhodinový program slibuje pohádkové představení Stolečku, prostři se/Hrnečku, vař!, vystoupení hudební skupiny Myš a Maš, malování na obličej, skákací atrakce či venkovní grilovačku.

ZUŠ Open ve Valdštejnské zahradě

Hudbu na čerstvém vzduchu v prostředí malebné barokní zahrady si můžete užít po celý den v sobotu 1. června. Zdarma zde vystoupí malí hudebníci a tanečníci z desítek základních uměleckých škol ze všech koutů republiky. Vpodvečer si publikum poslechne společný galakoncert s přítomnou režisérkou Alicí Nellis, na němž zazní melodie od Dvořáka, Chopina i Webera.

Den dětí v Braníku a na Kačerově

Jako každý rok chystá bohatý program i pražský dopravní podnik. Příznivci historických vozidel se v sobotu 1. června mohou projet v parním vlaku, motorácích řady Hurvínek, autobusech, tramvajích, metru i šlapací drezíně z dob minulých. V rámci doprovodného programu zhlédnete vystoupení roztleskávaček i tanečníků nebo divadelní představení. Na místě bude i stánek Planetária Praha, které za jasného počasí uspořádá pozorování Slunce dalekohledem.

Den dětí v Kasárnách Karlín

Přijďte si užít sváteční den tvořivě do Karlína. Řadu workshopů a dílen spojených s filmem pro nejmenší zde v sobotu 1. června odpoledne připravuje Muzeum Karla Zemana společně s Free Cinema. Vyzkoušet si budou moci výrobu razítek, ozdob do květináčů nebo nášivek fotografickou technikou. S nejstaršími filmovými vynálezy je seznámí duo Jasmínka a Viktorka. Nakonec zhlédnou restaurovanou verzi Zemanova nejslavnějšího snímku Cesta do pravěku. Vstup je zdarma, platí se pouze vstupné 20 Kč na ptačí dílnu.

Hrajeme si na Petříně

Za tajemstvím pindruší se tentokrát můžete vydat na tradiční putovní hře v prostoru mezi Petřínskou rozhlednou a zdejším Zrcadlovým bludištěm. V sobotu 1. června od 11 do 17.30 hodin na nejmenší čekají další rozmanité aktivity, soutěže i dílny. Vstup na akci Muzea hlavního města Prahy je zdarma.

Dětský den na Karlově

Muzeum Policie ČR pořádá tuto sobotu mezi 10. a 16. hodinou dětský den, kde nebudou chybět hudební vystoupení, žongléři, skotští dudáci, šermíři či divadelníci. V průběhu dne si děti prohlédnou hasičský vůz či sanitku, vyzkoušejí si malování na obličej, šerm nebo žonglování, vyrobí si vlastní náušnice nebo placku, projedou se po dopravním hřišti a potkají se s hrdiny ze Star Wars. Vstupné je dobrovolné.

Dětský den Prahy 8

Oslavte den dětí už v pátek 31. května odpoledne! V areálu ZŠ Glowackého na bohnickém sídlišti se děti můžou vyřádit na skákacím hradu, zajezdit si na dopravním hřišti, zahrát si různé hry nebo si vyzkoušet hokejbal. Na pódiu se tu vystřídají malé baletky, tanečníci, hráči na flétnu i kytaru či rappeři Seven & Stewe společně se zpěvačkou Jasmin. Chybět nebudou ani hasiči nebo mažoretky. Občerstvit se budete moci opečenými špekáčky.

Foto Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!