Hudební novinky, týden #21: George Ezra, jazz, klasika a Muse

Hudební novinky, týden #21: George Ezra, jazz, klasika a Muse 

V týdnu od 20. května proběhne hned několik koncertů, které stojí za velkou pozornost. Jedním z nich je George Ezra 21. května. Týden pak zakončí nedělní koncert legendárních Muse. A mezi tím nebude nouze o jazzové, klasické i jiné koncerty i nově vydaná alba.

V pondělí 20. května navštíví Emma Smetana kino Dlabačov v rámci festivalu Motol Motolice.

Ten den také stále probíhající festival Pražské jaro připravil koncert symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK s finským dirigentem Pietarim Inkinenem, kteří nacvičili skladby Jeana Sibelia, Petra Ebena a Dmitrije Šostakoviče. Sibeliova suita Král Kristián II. bude navíc českou premiérou.

V úterý 21. května zavítá do Prahy George Ezra. V Tipsport Areně na Praze 7 představí své nové album Staying At Tamara’s. Zpěvák se do Prahy vrátí po poměrně krátké pauze od října loňského roku, kdy beznadějně vyprodal Forum Karlín. Jako speciálního hosta si tentokrát pozval kapelu The Hot 8 Brass Band.

Tentýž den proběhne část open-air festivalu Losers Cirques Company na Letní scéně Vyšehradu. Na akci vystoupí Vojtěch Dyk a jiní hudebníci, kteří vytvoří „laboratoř zvuků“ pomocí loopování a za doprovodu zručných tanečníků.

Čtvrtek 23. 5. hudebně ožijí modřanské Žluté lázně, kde vystoupí kapela Monkey Business v rámci svého jarního turné, které pražským koncertem ukončí. To se váže k loňské desce Bad Time For Gentlemen, která byla nominovaná na ceny Anděl.

Pražské jaro na čtvrtek také připravilo koncert, ovšem tentokrát ne klasicky klasický: v Mercedes Foru Praha zahraje bluesový kytarista Luboš Andršt & Blues Band.

Do brněnského SONO centra ten den přijede taky bývalý člen Uriah Heep Ken Hensley se svým novým projektem Live Fire.

Milovníci jazzu by si pak neměli nechat ujít koncert 24. 5. v Rudolfinu, kde v rámci festivalu Jazz Meets World vystoupí trio klavíristy Harolda Lopez-Nussa. Jazzman původem z Kuby se do Česka vrátí po třech letech.

V pátek také vyjde několik zajímavých alb. Sting vydá kompilační album My Songs, indie band Rev Magnetic album Versus Universe nebo David Stypka a Bandjeez dvanáctipísňové album Čaruj.

Od 25. do 26. května bude poté probíhat festival Mezi ploty. V areálu psychiatrické nemocnice Bohnice tak zahrají stálice české festivalové scény jako Rybičky 48, Vypsaná fixa, Xindl X, Tomáš Klus, Sto zvířat, Mďága a Ždorp, Mucha nebo Pokáč.

26. května pak hudební týden zakončí kapela Muse na Letišti v Letňanech. Zastaví se tam během svého světové turné k čerstvému albu Simulation Theory.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!