Velký přehled hudebních festivalů v Praze a okolí: Mezi ploty, Soundtrack, HighJump a další

Velký přehled hudebních festivalů v Praze a okolí: Mezi ploty, Soundtrack, HighJump a další 

Festivalová sezóna se kvapem blíží. Přinášíme vám výběr osmnácti hudebních festivalů v hlavním městě a ve středních Čechách, které by vám neměly uniknout.

United Islands of Prague

Letošní ročník bezplatného mezinárodního festivalu přiveze do metropole britské vycházející hvězdy v čele s The Sherlocks a Husky Loops, které v minulosti předskakovaly proslulým Arctic Monkeys či Placebo. V ulicích Karlína se v pátek 31. května a v sobotu 1. června můžete těšit i na kapelu Zrní, showmana Kapitána Demo, formaci The Atavists nebo zpěvačka z Mydy Rabycad Zofii Dares. Ze zahraničí dorazí také skotští The LaFontaines, anglický písničkář Alasdair Bouch, německé uskupení The Deadnotes a spousta dalších.

Přehrady Fest – Slapy

Na rodiny s dětmi se zaměřuje festival v prostorách kempu v Nové Živohošti u vodní nádrže Slapy, který se letos koná v pátek 12. a v sobotu 13. července. Program nabízí koncerty předních českých interpretů jako kapely Chinaski, Mig 21, Eddie Stoilow nebo UDG a zpěváků Marka Ztraceného, Bena Cristovao, Sebastiana, Pokáče nebo Voxela. Ratolesti čekají divadelní představení, dílny i workshopy.

Mezi ploty

Areál bohnické psychiatrické nemocnice opět zaplní nejenom hudební interpreti, ale i divadelníci a stand upoví komici. Během soboty 25. a neděle 26. května se na čtrnácti scénách vystřídá 160 účinkujících, mezi nimi skupiny Divokej Bill, Vypsaná fiXa, Sto zvířat, Mňága a Žďorp nebo Wohnout, zpěvačky Barbora Poláková, Marta Jandová i Mucha a zpěváci Tomáš Klus či Pokáč. Z divadelních scén nebudou chybět inscenace Divadla na Fidlovačce, Studia Ypsilon nebo HaDivadla. Příznivce stand up comedy pobaví Miloš Knor, komici z Na stojáka nebo Ester Kočičková.

Vlčkovice Fest

Multižánrový festival ve středočeských Vlčkovicích nedaleko Votic nabízí koncerty, divadelní představení, filmové projekce, fotbalový turnaj i workshopy. Od pátku 12. do neděle 14. července se můžete těšit na vystoupení mimo jiné kapely Sto zvířat, slovenské písničkářky Katarzie nebo norských punkerů Greenland Whalefishers. Pro děti budou přichystány pohádky od Toy Machine nebo inscenace Malý pán Divadla B. Trojice filmových promítání zahrnuje dokumenty Trabantem tam a zase zpátky, Bratři Okamurové a Okupace 1968.

90s Explosion

Do roztančených devadesátek vás na jeden den vrátí festival na Výstavišti v Holešovicích v sobotu 25. května. Na jednom místě vystoupí přední hitmakeři dekády jako zpěvačka Jenny Berggren z Ace of Base, zpěvák Lou Bega, kapela Snap!, East 17, Twenty 4 Seven, Rednex, Reel 2 Real, C+C Music Factory, Corona a další. Od půl jedenácté večer můžete navíc zamířit na afterparty do přilehlého hotelu Mama Shelter.

Rockový slunovrat

Rocková hudba se po roce opět vrací do Lesního divadla ve středočeských Řevnicích. Na open air festivalu v pátek 31. května a v sobotu 1. června se mezi více než dvacítkou potvrzených interpretů objeví třeba kapely Royal Republic, Wohnout, Sto zvířat, N.O.H.A., Horkýže Slíže, Skyline, Gaia Mesiah nebo Ting!.

Votvírák

Tradiční zahájení festivalové sezóny se i letos odehraje ve středočeských Milovicích. Mezi desítkami muzikantů na čtyřech pódiích si v pátek 14. a v sobotu 15. června poslechnete třeba kapelu Kryštof, Mandrage, duo Těžkej Pokondr, Divokej Bill, Mňága a Žďorp, Sto zvířat, Wohnout, Imodium, Vypsaná fiXa, zpěvačku Hanu Zagorovou nebo zpěváka Xindla X, Jaroslava Uhlíře, rappera Rytmuse či Paulieho Garanda. Čtenáři Informuji.cz mají navíc možnost 10% slevy na vstupenky. Stačí, když v košíku zadají slevový kód INFORMUJICZ. 

HighJump

Jubilejní dvacátý ročník oslavy cliffdivingu a hudby nese podtitul Legendy. Letos se v lomu v Hříměždicích na Příbramsku v pátek 2. a v sobotu 3. srpna potkáte s předními skokany z celého světa, a to jak novými tvářemi, tak i se závodníky prvních ročníků akce. Na hudební stage tentokrát vystoupí hiphopová formace PSH, ska-reggae uskupení Fast Food Orchestra nebo rapper Smack. 

Festival Habrovka

Na neokoukané umělce láká hudební a divadelní festival, který v pátek 7. a v sobotu 8. června hostí zahrada kostela sv. Františka z Assisi v pražské Krči. Zlatým hřebem programu bude vystoupení skupiny Michal Ambrož & Hudba Praha, návštěvníci se však mohou těšit i na další neotřelé kulturní zážitky, třeba na koncertu Vladimíra Merty a Ondřeje Fencla, večírku Folklorní mejdlo s moravskou cimbálovkou, během česko-německého i ruského kabaretu nebo představení Romské pohádky.

Soundtrack Poděbrady

Filmovou hudbu pod taktovkou hudebníka Michala Dvořáka počtvrté oslaví na konci léta v lázeňském městě Poděbrady. Letos se mezi 29. srpnem a 1. zářím můžete těšit na koncertní provedení Hřebejkova filmového debutu Šakalí léta, velkoplošnou projekci oscarového snímku Amadeus se živým orchestrem nebo na českou premiéru světoznámého muzikálu We Will Rock You s hity kapely Queen. Festival nezapomíná ani na rodiny s dětmi, tentokrát do programu zařadil vystoupení tanečníků ze Stardance na melodie z pohádek i promítání pohádky Šíleně smutná princezna se živým provedením hudby Jana Hammera ml.

Festival Okoř

Sobotní odpoledne 24. srpna můžete strávit v podhradí zříceniny hradu Okoř nedaleko metropole. Na open air festivalu vystoupí proslulá jména české hudební scény, kterým vévodí kapely Divokej Bill, Tata Bojs, Mig 21 a zpěvák Marek Ztracený. Těšit se můžete i na skupinu Žlutý pes, Vypsanou fiXu, Jaroslava Uhlíře nebo Pavla Caltu.  

Metronome Festival

Festival přímo nabitý zahraničními hvězdami tentokrát holešovické Výstaviště a přilehlou Stromovku obsadí od pátku 21. do soboty 22. června. Headlinery letošního ročníku jsou bezpochyby britský hudebník a frontman někdejší kapely Oasis Liam Gallagher, němečtí Kraftwerk se speciální 3D show, londýnská formace Morcheeba nebo Primal Scream ze Skotska. Z tuzemských interpretů se představí Lenka Dusilová, Pražský Výběr s hosty nebo Ohm Square.

Kmochův Kolín

Město na východě středních Čech ožije od pátku 7. do neděle 9. června na počest dirigenta a skladatele Františka Kmocha nejenom dechovkou. Bezplatný program nabízí kromě vystoupení mažoretek a nejrůznějších dechových orchestrů z celé republiky i zahraničí také koncerty hudebníků jiných žánrů, třeba Davida Kollera, Kolínského Big Bandu s Jitkou Čvančarovou, Evy Pilarové nebo Ivana Mládka a Banjo Bandu.

HRADY CZ – Točník

Pestrou všehochuť hudebních žánrů zažijete na festivalu pod Točníkem blízko Berouna v rámci HRADY CZ. V pátek 12. a v sobotu 13. července se zde představí mimo jiné Anna K., Kryštof, Visací Zámek, Jelen, Michal Hrůza, Aneta Langerová, Harlej, Marpo & Troublegang, Sto zvířat, Mydy Rabycad, Kamil Střihavka s The Leaders, PSH, Rybičky 48 nebo Michal Ambrož & Hudba Praha.

Krásná louka

Areál Krásná louka v Mladé Boleslavi rozezní v pátek 24. a v sobotu 25. května čtrnáct českých i slovenských hudebníků. Publikum čekají koncerty Barbory Polákové, Tomáše Kluse, Bena Cristovao, Vaša Patejdla, Viléma Čoka a jeho kapely Bypass, skupiny Walda Gang nebo Marpa a jeho Troublegangu. Vyřádí se i děti, pro něž bude připravený cirkus, kolotoč a jiné atrakce.  

Tloskov fest

Na zámku Tloskov ve středočeském Neveklově sídlí Centrum sociálních služeb, jehož šedesáté výročí vzniku připomene zdejší hudební festival. V sobotu 1. července se můžete těšit na koncert Anety Langerové s její kapelou, Tata Bojs, Horkýže Slíže, Pipes and Pints, Keks, Ivana Hlase společně s Norbi Kovácsem, Kašpárka v rohlíku a jiných muzikantů. Po skončení akce budou vypraveny autobusy do Benešova a Prahy.

Barvy léta

Už poosmnácté zaplní areál u Jezera v Poděbradech hudební festival zaměřený především na příznivce punku, rocku a metalu. Tentokrát na jednodenní akci v sobotu 13. července vystoupí skupina Vypsaná fiXa, Alkehol, Tři sestry, Rybičky 48, Plexis, Mňága a Žďorp, TH!S, rapper Kapitán Demo a několik dalších hudebníků. Nejmenší čeká hrací zóna i malování na tělo.

Krásný ztráty Všetice

Do Statku Všetice nedaleko Benešova již potřetí přijede přes dvacet tuzemských interpretů oslavit narozeniny rockového zpěváka Michala Prokopa. V pátek 9. a v sobotu 10. srpna se na třech stage kromě oslavence představí David Koller, Zrní, Vladimír Merta, Lenka Dusilová, Laura a její tygři, Vladimír Mišík & Etc. nebo Vlasta Redl s kapelou.

Foto archiv Mezi ploty

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!