Nepřeberné množství akce: John Wick 3 nikoho nenechává vydechnout

Nepřeberné množství akce: John Wick 3 nikoho nenechává vydechnout75%

Keanu Reeves všem opět ukázal, že na to má. Třetí John Wick by se totiž dal docela přesně charakterizovat jedním slovem: akce. O ni by samozřejmě mělo jít ve všech akčních filmech, tady však toto slovo dostalo ještě úplně jiný rozměr.

Ve třetí části akční série je na hlavu Johna Wicka vypsaná odměna 14 milionů dolarů a jde po něm řada lovců odměn, kteří se nezdráhají použít jakékoliv zbraně. John Wick totiž porušil pravidla a zabil člena tajného mezinárodního spolku nájemných vrahů, a proto po něm jdou všichni zabijáci prakticky už od prvního okamžiku snímku.

Akce na sebe tedy dlouho nenechá čekat. Dýchá na nás chladná atmosféra deštivého, studeného New Yorku, která lahodí chladnokrevnému vraždění. Po první hodině už cítíte to, co cítí John: jako by vás pronásledoval pocit znechucení a vyčerpání ze všech bojů.

Neutuchající akce je jedním z hlavních pilířů filmu. Přichází jedna bojová scéna za druhou, nože, zbraně, boj se odehrává v knihovně nebo za jízdy na motorce. Díky neustále měnícímu se prostředí a stylu jednotlivých částí snímku to množství akčních sekvencí diváka baví (pokud jste tedy příznivcem těchto filmů) a dvouhodinová stopáž rozhodně neškodí. Zabijáci se s ničím nemazlí, prostě jdou přímo k věci, a to přidává na celkové dynamice.

Režisér Chad Stahelski nápaditostí a intenzitou akčních scén překonal oba předchozí díly, a to i co se počtů mrtvých týče, tady byste se asi nedopočítali. Zabíjí se dokonce i knihou, perem nebo páskem. Možná mohly více prostoru dostat scény, ze kterých bychom se dozvěděli i něco o psychologii postav, aby byl snímek více ucelený, protože charakteristiky jsou tady dost opomíjeny. 

Skvělé světelné efekty doprovázejí celý film a obohacením jsou i psi po boku Halle Berry, kteří se objevují především ve střední, lehce zdlouhavé části filmu. Stahelski nezapomíná ani na neobvyklé kulisy v podobě baletního divadla, které diváky zaujmou.

I napotřetí toho John Wick dokázal nabídnout mnoho, místy by se mohlo zdát, že až příliš. Není to jen tuctový akčňák plný krve a zbraní. Filmu na kvalitě přidávají i skvělé herecké výkony, samozřejmě v čele s Keanu Reevesem, který je i do třetice pro tuto roli jako stvořený a těžko si místo něj představit někoho jiného. Halle Berry je do snímku zajímavou a hlavně dobrou volbou a kaskadéři předvádějí neuvěřitelné kousky. Všechno navíc postupně směřuje do velkolepého finále, které opět stojí za to! 

Názor informuji.cz: 75%

Kdy a kde dávají film: John Wick 3

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!