Elektroničtí Tycho se vracejí do Prahy s novým zvukem a vokalistkou

Elektroničtí Tycho se vracejí do Prahy s novým zvukem a vokalistkou 

Tycho, na Grammy nominovaná formace hlásící se k žánru elektronické hudby downbeat, letos připravuje novou desku a změnu zvuku. V pražském klubu Roxy se 23. února 2020 navíc představí i s novou vokalistkou.

V únoru příštího roku přijedou do pražského klubu Roxy downbeatoví Tycho. Pochlubí se tam jak nominací na cenu Grammy, tak novým albem. Jejich páté studiové album Weather bude mít nový zvuk. Jeho hlavním znakem bude zakomponování lidského hlasu, který získali díky nové vokalistce, Hannah Cottrell alias Saint Sinner.

Od začátku příprav nové desky jsem věděl, že chci zapojit i ten nejorganičtější hudební nástroj – lidský hlas,“ vysvětlil svou volbu Scott Hansen, zakládající člen Tycha. Deska Weather vyjde letos 12. července.

Scott Hansen byl původně jedinným členem instrumentálního projektu, který se však změnil v živé těleso, ke kterému teď navíc přibyla i vokalistka. Za ambientní downtempo elektroniku mixovanou s živými kytarami se Tycho dočkali nominace na cenu Grammy v kategorii elektronické album. Nominovaná byla i jejich předchozí deska z roku 2016 Epoch

„Moje žena mě zničeho nic začala budit se slovy, že jsem nominován na Grammy," popsal Hansen neočekávaný úspěch Tycha. „V ten moment mi to přišlo jako surreálný sen, vůbec jsme tomu nemohl uvěřit," dodal.

Tycho Česko navštívili už před dvěma lety, kdy v MeetFactory předvedli audiovizuální elektronickou hudební show. Vstupenky za cenu 595 Kč budou v prodeji od 17. května.

Foto archiv Fource

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Místo konání: Experimentální prostor Roxy / NoD

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!