Elektronický hudebník James Blake na podzim zamíří do Prahy

Elektronický hudebník James Blake na podzim zamíří do Prahy 

Britský skladatel a zpěvák James Blake přiveze 8. listopadu do pražského Divadla Archa svou čtvrtou nahrávku Assume Form. Hudebník v minulosti spolupracoval se hvězdnými interprety jako Beyoncé, Kendrickem Lamarem nebo Travisem Scottem.

Třicetiletý britský muzikant v letošním roce slaví deset let na hudební scéně. V listopadu v hlavním městě James Blake představí svou nejnovější desku Assume Form, která se na rozdíl od melancholických melodií z posledních let nese v optimistickém duchu.

Syn známého hudebníka a zakladatele rockové kapely Colosseum Jamese Litherlanda se po vzoru svého otce hudbě věnoval od dětství, kdy začal hrát na klavír, a pokračoval v ní až do vysokoškolských studií. Obor populární hudba absolvoval na londýnské univerzitě Goldsmiths.

V roce 2010 coby zakládající člen labelu 1-800 Dinosaur vydal eponymní debut. O tři roky později uspěl se druhou deskou Overgrown, jež mu i díky singlu Retrograde přinesla nové fanoušky, cenu Grammy v kategorii nových umělců i prestižní ocenění Mercury Prize za britskou desku roku.

Po třech letech přišel s nahrávkou The Colour In Anything propojující elektronickou hudbu, R&B a britský soul. Následně začal spolupracovat se známými hudebníky, hostoval například na počinech Beyoncé, Franka Oceana nebo Jay Z. Loni se společně s Kendrickem Lamarem podílel na soundtracku k filmu Black Panther. Objevil se i na loňském albu Astroworld Travise Scotta, společnou píseň Stop Trying To Be God zahráli na loňských MTV Video Music Awards.

O síle lásky a důležitosti mezilidských vztahů vypovídá aktuální deska Assume Form, jež přišla po vyčerpávajícím turné a depresivním období. Na desce se objevily mimo jiné André 300, Moses Sumney nebo katalánská zpěvačka Rosalía, která britského hudebníka sama oslovila. „Děláš si srandu? Jasně, že s tebou chci spolupracovat,“ reagoval prý Blake. Ve společné skladbě Barefoot In The Park si Blake poprvé zazpíval ve španělštině.

Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji od 16. května za 950 Kč.

Foto © Amanda Charchian, archiv Fource

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!