Hudební novinky tento týden: Pražské jaro, Leoš Mareš i nové album Rammstein

Hudební novinky tento týden: Pražské jaro, Leoš Mareš i nové album Rammstein 

Týden od 13. května nabídne hudební zážitky od klasiky na Pražském jaru, přes show Leoše Mareše ve velkém stylu až po open-air festival s hvězdami české popové scény. V pátek také vyjde album Daniela Landy nebo skupinám Arakain a Rammstein.

V neděli byl oficiálně zahájen 74. ročník festivalu klasické hudby Pražské jaro. Bude probíhat až do 4. června, tento týden má na programu třeba pondělní Smetanův cyklus symfonických básní Má vlast v podání bavorské státní filharmonie Bamberger Symphoniker. Ve středu 15. pak stejné místo, Smetanovu síň Obecního domu, zaplní mohutné sbory s orchestrem při skladbách „vizionářského Berlioze“. Ve čtvrtek 16. 5. zahraje v Rudolfinu bostonské komorní uskupení Boston Symphony Chamber Players skladby třeba od Josepha Haydna a Johannese Brahmse

V úterý 14. května se chystá písničkářka Radůza do pražského Divadla Gong. Diváky čeká průřez celou její tvorbou. Zazní tam tak nejen písně z nového alba Muž s bílým psem, ale i písničky z prvních desek.

15. května vystoupí ve Velkém sále pražské Novoměstské radnice trio jazzového klavíristy Yarona Hermana. Herman se pro hru na klavír rozhodl v poměrně pozdním věku šestnácti let, ale díky talentu a tréninku se během pár let vypracoval ve velmi úspěšného hráče. Jazzman, původem z Izraele, je vyškolený americkou i francouzskou scénou.

Moderátorská ikona Leoš Mareš se vrátí 16., 17. a 18. na podium O2 arény v roli zpěváka. Na velkolepé scéně s přechodnými lávkami i podiem vedoucím napříč halou vystoupí s živou kapelou, symfonickým orchestrem a různými hosty. Marešovi fanoušci se mohou těšit i na různé typy zpěvákova oblíbeného oblečení – kožichu.  

Od pátku 17. do soboty 18. poběží Rock & Pop fest v Nymburku. Vystoupí na něm třeba Eddie Stoilow, Děda Mládek Illegal Band, Vanua 2 nebo Bohemian Rhapsody. Akce se uskuteční u městských hradeb od páteční druhé hodiny do sobotních pozdních hodin.

V sobotu 18. května zahájí naplno amfiteátr pod hradem Loket letní sezónu. Na festivalu Léto pod hradem Loket tu vystoupí Support Lesbiens, Xingl X a Michal Hrůza.

Ten den si taky Brňáci mohou zajít zatrsat na Monkey Business do klubu Fléda.

alb, která vyjdou v pátek 17. května, se můžete těšit třeba na Neofolk Daniela Landy, Here Comes the Cowboy Maca Demarca, milovníci tvrdších žánrů ocení nové album Arakain Jekyll & Hyde a na nové album Rammstein po deseti letech.

Foto archiv Pražského jara

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!