Když se hudba inspiruje biologií. Max Cooper vystoupí v MeetFactory už tento čtvrtek

Když se hudba inspiruje biologií. Max Cooper vystoupí v MeetFactory už tento čtvrtek 

Hudební producent Max Cooper se po roce, kdy vystoupil v klubu Roxy, vrací do Prahy a přiváží s sebou nejen svou poslední desku One Hundred Billion Sparks z loňského září.

Cooperova hudba se dá zařadit do elektroniky, techna i ambientu. V branži není žádným nováčkem, pohybuje se v ní už dvanáct let. Tento irský rodák má na kontě nejen řadu singlů, ale také čtyři studiová alba. To debutové nazvané Human se setkalo s mnoha pozitivními ohlasy. Například v časopise Fact o počinu napsali, že je „neskutečně nádherná. Hledá dokonalou rovnováhu mezi mrzutě krásnou elektronikou a taneční klubovou hudbou.

V zahraničí dobývá stage velkých festivalů jako Glastonbury, Fuji Rock, Bestival, Latitude, Awakenings, Amsterdam Dance Event nebo Decibel. A i do České republiky se očividně rád vrací. Příští týden u nás zahraje už po šesté. V roce 2017 vystoupil na Colours of Ostrava a v létě se ještě vrátí na Slovenský Grape a zavítá i do sousedního Polska.

Nedílnou součástí jeho koncertů je vizuální show. Od malička ale nesnil o kariéře muzikanta, jednoznačně ho to táhlo k biologii. Tu také vystudoval. Ve svém výzkumu se dokonce konkrétněji zaměřoval na evoluci genových regulačních sítí. O dva roky později se ale rozhodl naplno věnovat hudbě, která se inspiruje jeho původním oborem. Prohlašuje, že jeho vzory jsou Jon Hopkins, Sigur Rós a Ólafur Arnalds.

Rok 2012 byl pro Coopera převratný. Resident Advisor jeho show zařadil mezi 20 nejlepších elektronických vystoupení roku a Beaport ho prohlásilo za pátého nejlepšího umělce 2012. Pro tuzemské fanoušky zahraje v MeetFactory 16. května. Vstupenky jsou v prodeji za 590 Kč.

Foto: meetfactory

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

MeetFactory nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: MeetFactory

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!