Cliffdiving podvacáté. Highjump v srpnu přivítá světové skokany i české interprety

Cliffdiving podvacáté. Highjump v srpnu přivítá světové skokany i české interprety 

Jubilejní ročník cliffdivingových závodů Highjump se v lomu v Hříměždicích na Příbramsku uskuteční 2. a 3. srpna. Letošní podtitul Legendy předznamenává vzpomínku na dvacetiletou historii akce i návštěvu předních světových skokanů a skokanek. Chybět nebude ani hudební program.

I letos se nám do závodu hlásí přední evropští i světoví skokané. Pro tento rok máme v plánu divákům představit nové tváře skokanského pole,“ uvedl jeden z pořadatelů největšího středoevropského cliffdivingového závodu Tomáš Jechort. „Závodit budou také sportovci, kteří na Highjumpu skákali při prvních ročnících. I to jsou legendy, které musí na dvacátém ročníku být,“ doplnil.

Skokané budou do vody v žulovém lomu v Hříměždicích skákat z několika výšek – 12, 16 a 20 metrů. Naplánovány jsou i exhibiční skoky z výšky téměř 30 metrů. Tzv. cliffdiving se považuje za nejstarší extrémní sport, který pochází z amerického ostrova Havaj.

Highjump každoročně nabízí i doprovodný hudební program. Letos publikum čekají především interpreti spojení s historií závodu. Vystoupí mimo jiné hiphopová formace PSH v čele s Vladimirem 518, která pro svůj koncert připravila speciální set z písní z posledních dvaceti let. Nebude chybět ani rapper Smack, ska-reggae uskupení Fast Food Orchestra a mnoho dalších. Na zcela nové, čistě elektronické scéně vystoupí přední čeští DJs vyznávající styl house.  

Foto archiv Highjump

Akce se kromě cliffdivingu zaměřuje také na další adrenalinové disciplíny. K vidění bude exhibice flyboardistů přímo v lomu za účasti nejlepších světových vyznavačů tohoto mladého atraktivního sportu. Návštěvníci budou moci zamířit i do relaxačních zón.

Vstupenky pořídíte v předprodeji do konce května za zvýhodněnou cenu 690 Kč.

Foto archiv Highjump

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!