SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na představení OK plus F v pražském Divadle Kámen

SOUTĚŽ: Vyhrajte lístky na představení OK plus F v pražském Divadle Kámen 

Ve čtvrtek 16. května a následně 6. června budou uvedeny poslední dvě reprízy hry OK plus F v Divadle Kámen v této sezóně a vy můžete být u toho!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

OK plus F je inscenace stavící na notoricky známém frankensteinovském motivu. Zabývá se především (ne)autentičností bytí herce na jevišti a (ne)iluzivností divadelního představení. Představení volně vychází z proslulého románu Mary Wollstonecraft Shelley.

Jak už je pro dramaturgii Divadla Kámen typické, i tato inscenace má značný groteskní až sebeironický ráz. Diváka by neměla vyvést z míry fantasknost motivů ani jeho znejišťování ze strany herců, kteří v něm budou záměrně vzbuzovat pocity trapnosti nad marností svojí snahy, kterou nejlépe vystihuje pojem fremdschämen – pocit studu za jiného.

S tímto pocitem divák vstupuje do hry, naplněn uměle vyvolanou skepsí. Postupně se vplétá, odhaduje a dedukuje, až se nakonec všechno spojí a prolne. Pointa v inscenaci OK plus F neznamená dramatické rozuzlení, ale spíše uklidnění nejistotou podrážděných synapsí.

Chcete se zúčastnit některé z chystaných repríz inscenace OK plus F v aktuální sezóně? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 6x2 vstupenky na libovolnou reprízu (16. května, nebo 6. června, vždy od 19.30 hodin).

Soutěžní otázka:

Ve kterém roce uvedlo Divadlo Kámen premiéru této inscenace?

A) 2005

B) 2017

C) 2019

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz. Výherce vstupenek vyhlásíme ve středu 15. května dopoledne. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto © Kristýna Suchá, archiv Divadla Kámen

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!