Fenomenální houslistka Lindsey Stirling se na podzim představí v novém pražském prostoru O2 universum

Fenomenální houslistka Lindsey Stirling se na podzim představí v novém pražském prostoru O2 universum 

Proslulá americká houslistka, tanečnice a zpěvačka Lindsey Stirling se vrátí do české metropole. 8. října vystoupí před pražským publikem v novém prostoru O2 universum, který se otevře v létě.

Lindsey Stirling proslula svým ojedinělým hudebním přístupem, v němž spojuje elektronickou taneční hudbu a hru na housle. Elektronická vizionářka a talentovaná houslistka na sebe upozornila v roce 2012 debutovou eponymní deskou, která vydržela na prvním místě v elektronické i klasické hitparádě celých 21 týdnů.

Úspěch sklidilo i následující album Shatter Me, které se ve výroční hitparádě týdeníku Billboard v roce 2015 stalo vůbec nejúspěšnější nahrávkou v kategorii klasické hudby. Třetí deska Brave Enough obsadila pátou příčku v americké Billboard 200.

Kanál na YouTube jedné z komerčně nejúspěšnějších hudebnic posledních let v současnosti odebírá přes 11 milionů fanoušků. Do povědomí veřejnosti se dostala i díky vystupování s kapelou Evanescence a také účasti v americké verzi pořadu StarDance.

Poslední vydanou deskou se stala v roce 2017 Warmer in the Winter složená pouze z vánočních písní, a to jak převzatých, tak i autorských. V reedici album vyšlo o rok později s několika novými skladbami navrch.

Vstupenky na pražský koncert Lindsey Stirling pořídíte v předprodeji od 10. května za 1090 Kč (stání), nebo za 1190 Kč (sezení).

Foto archiv Fource

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!