Příběh služebnice se vrátí v červnu. Co čeká diváky třetí série?

Příběh služebnice se vrátí v červnu. Co čeká diváky třetí série? 

Po roce se na televizní obrazovky vrátí seriál Příběh služebnice o dystopické budoucnosti USA. První tři epizody nové série společnost Hulu odvysílá 5. června. Co všechno zatím tvůrci o třetí řadě prozradili?

Necelý měsíc zbývá do premiéry třetí série televizního seriálu Příběh služebnice, adaptace stejnojmenného románu kanadské spisovatelky Margaret Atwood. Antiutopický příběh zasadila do fiktivního totalitního státu Gileád, který se nachází na území někdejších Spojených států amerických. Následkem znečištění životního prostředí a nemocí jsou všechny plodné ženy donuceny sloužit velitelům a jejich neplodným manželkám, kterým mají přivést na svět děti.  

Spoiler alert!

Ústřední hrdinka June slouží pod jménem Offred velitelovi Waterfordovi a jeho ženě Sereně Joy. Jejímu manželovi Lukovi se podařilo uprchnout do Kanady, zatímco jejich nezletilá dcera Hannah se dostala do náhradní rodiny a June se po ní během dvou sérií snaží pátrat. Svůj hlavní „úkol“ nakonec splní a Waterfordovým porodí holčičku, jejímž biologickým otcem je ve skutečnosti Nick, strážce a Waterfordův řidič.

Konec poslední sezóny však za sebou zanechal jednoznačný cliffhanger. June měla možnost uprchnout i se svou čerstvě narozenou dcerou Holly do Kanady s pomocí velitele Lawrence, u něhož slouží Emily/Ofglen. Na poslední chvíli si ale svůj útěk rozmyslí a holčičku se slovy, aby ji na přání Sereny pojmenovala Nicole, předá Emily, která je pevně rozhodnutá čelit rizikům a Gileád opustit.

Světovou premiéru bude mít třetí série Příběhu služebnice ve středu 5. června, v České republice ji bude streamovací služba HBO GO vysílat od následujícího dne. Nejprve diváky čekají tři epizody naráz a následně bude každý týden uváděna pouze jedna. Poslední díl z celkových třinácti bude odvysílán 14. srpna.

Dlouho očekávaný trailer blížící se třetí řady zveřejnila společnost Hulu 1. května. Video vyvolává spoustu dohad o možných zápletkách nových epizod. Podle traileru se Emily podaří s malou Nicole překročit kanadské hranice, kde miminko pravděpodobně dostane do péče Luke. Přátelštější vztah nejspíše čeká June a Serenu, které v traileru společně leží u bazénu a kouří. Serena se možná na naléhání June bude snažit více zasahovat do státní politiky.

Větší otazník visí nad tím, proč je June v traileru kromě svých červených šatů označujících služebnice oděna i do oblečení, které nosí Marthy. Ve videu se objeví po boku Beth, která pracuje v kuchyni v nevěstinci Jezábel – její postava by podle obsazení epizod tentokrát měla dostat větší prostor. June se také pravděpodobně znovu setká se svou starší dcerou Hannah. Video poodhalilo také obrovský požár budovy, kterého bude June svědkem společně s některou z Wives (manželek).

Foto archiv Hulu

Publikum čeká znovushledání s Nickem, jehož odvážné jednání v závěrečné epizodě druhé série se podle producenta seriálu Bruce Millera neobejde bez neblahých důsledků. Diváci také kromě Luka spatří Moiru nebo tetu Lydii, která přežila útok ze strany Emily. Podle Millera ji však tato událost nějakým způsobem poznamenala. A vrátí se i zmíněný velitel Lawrence, katalyzátor děje v závěru druhé sezóny.

Mezi novými charaktery se představí nová služebnice Ofmatthew v podání herečky z Padesáti odstínů temnoty Ashleigh LaThrop, herec Dylan Trowbridge, jenž si zahrál v další seriálové adaptaci díla Margaret Atwood Alias Grace, a v neposlední řadě Christopher Meloni (Nevěsta na útěku, Zákon a pořádek, Muž z oceli) jako velitel Winslow.

Z lokací se diváci opět podívají do Kolonií, kde si „neženy“ odpykávají své tresty uklízením toxického odpadu, a patrně i do nevěstince Jezábel, kde kromě nevěry bují i černý trh. Dočkáme se i scén z Kanady nebo záběrů u Lincoln Memorial ve Washingtonu.

Margaret Atwood připravuje pokračování literární předlohy. Knižní sequel Příběhu služebnice nese v originálu název The Testaments, časově se bude odehrávat patnáct let po původním příběhu a figurovat v něm budou tři ženské hrdinky. Celosvětově by kniha měla vyjít už letos v září.

Foto archiv Hulu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!