Electroswingový mág Parov Stelar se na podzim vrátí do Prahy s novou deskou

Electroswingový mág Parov Stelar se na podzim vrátí do Prahy s novou deskou 

Rakouský DJ a hudebník Parov Stelar, který je považován za zakladatele electroswingu, vystoupí 29. listopadu v pražské Tipsport Areně. Kromě hitů představí i novinky z chystaného alba, z něhož v březnu vypustil singl Gringo.

Po roce a půl se hvězda electroswingové scény vrátí do české metropole, kde se v březnu 2018 zastavila v rámci turné k poslední desce The Burning Spider. Na listopadový koncert připravuje novou scénu, světelnou show a vizuály. S kapelou Parov Stelar Band vystoupí zbrusu nová členka, zpěvačka Elena Karafizi.

Parov Stelar by měl ještě v letošním roce vydat nové album, které bude prezentovat to nejlepší z hudební produkce, pro kterou je synonymem. Z něho zatím uveřejnil první singl Gringo s videoklipem vytvořeným speciální metodou, při které bylo vytištěno a ručně kolorováno, naskenováno a poté sestříháno na 1600 obrázků.

Rakouský muzikant s občanským jménem Marcus Füreder je na hudební scéně aktivní více než dvacet let. Průlom v jeho kariéře znamenalo EP KissKiss z roku 2004, které už vydal pod pseudonymem Parov Stelar. Postupně od elektronické hudby přešel k pro něj příznačnému electroswingu. Mezi jeho nejslavnější nahrávky tohoto žánru patří Jimmy’s Gang, All Night, Catgroove nebo Booty Swing.

Vstupenky na pražský koncert za 850 Kč budou v předprodeji od 10. května. Na místě v den koncertu je pořídíte za 1000 korun.

Foto Facebook Parov Stelar

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!