Dido předvedla čistou práci. Jako z alba zněly všechny její hity i nové skladby

Dido předvedla čistou práci. Jako z alba zněly všechny její hity i nové skladby 90%

V neděli 5. května vystoupila v Praze vůbec poprvé anglická zpěvačka Dido. Její comeback na podia po patnácti letech byl vydařený: zazněly písně, kterými se před lety proslavila, méně známé kousky i novinky z čerstvého alba.

Hurricanes je píseň, kterou Dido vypustila do světa jako první ze svého nového alba Still On My Mind. A zahájila jí také nedělní koncert v pražském Foru Karlín. Mísí se v ní folkovější nálada s popem i elektronikou. A toto mísení provázelo poté celý koncert: žánr střídal žánr, „staré“ hity střídaly méně známé písně z různých období zpěvaččiny tvorby, včetně těch nejaktuálnějších z nové desky.

Diváků bylo v sále dost na to, aby zpěvačku, která se na koncertní pódia vrátila nesměle po patnácti letech, náležitě přivítali. A za odměnu se dočkali všech hitů Dido jako Life for Rent, Hunter a Here With Me. Mezi nimi zazněly nové skladby jako až moc elektronikou upravené Chances nebo Mad Love, ke které napsal slova bratr Dido Rollo. Ten se podílel na nahrávání celé nové desky a údajně byl přítomný na pražském koncertě. Nechyběla ani Take You Home, ke které má vyjít už 6. května nový videoklip. A druhým přípavkem byl nutný hit White Flag.

Kromě toho Dido nezapomněla ani na starší méně známé kousky, které má však sama evidentně v lásce. Na rytmickou Sand In My Shoes publikum roztancovala, u See You When You’re 40 si posteskla, že ji skládala v době, kdy pro ni čtyřicítka byla ještě hodně daleko – na rozdíl ode dneška, kdy už ji překročila o celých sedm let.

Věk však na Dido nejde znát. Z jejího vystoupení jde vidět láska k hudbě, ke zpěvu, k textům, kterou za ta léta neztratila. Koncertu by se dal vytknout snad jen zanikající zvuk akustické kytary, které se u několika písniček ujala sama Dido, v příliš hutném doprovodu kláves a elektroniky. Bubeník a perkusistka, napůl skrytí za průhlednými plachtami s projekcí, však koncertu skvěle dodávali rytmický šmrnc.

Ani přes relativně dlouhé období, které uplynulo mezi začátkem kariéry Dido na konci 90. let a dneškem, nebyl koncert s písněmi z různých dob roztříštěný. Spojoval ho zpěvaččin hlas, neuvěřitelně pevný a přitom něžný s častými záměrnými zlomy, který tvoří umělecký podpis Dido.

Foto Fource

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!