Hudebník Noel Gallagher ohlásil novou desku. Black Star Dancing vyjde v červnu

Hudebník Noel Gallagher ohlásil novou desku. Black Star Dancing vyjde v červnu 

Noel Gallagher, bývalý člen kultovní kapely Oasis, ohlásil vydání nového alba. Ponese název Black Star Dancing a společně s ním pustil do světa ochutnávku ‒ stejnojmenný singl.

Celé album o pěti skladbách si fanoušci poslechnou už 14. června. Black Star Dancing vyjde nejen v elektronické podobě, ale také na černém i designovém vinylu s kaleidoskopickým obrazem od umělce Garetha Halliday, který navrhl také obal alba. Stojí i za designem desky pro zpěvákův předchozí počin Who Built The Moon?. Oficiální video k prvnímu singlu vyjde příští týden.

Gallagher opět spolupracoval se svou kapelou High Flying Birds a vytvořili tři nové písně ‒ kromě zmíněné Black Star Dancing také Rattling Rose a Sail On. Součástí alba budou také různé mixy první písně. Jeden z nich vytvořil francouzský DJ a producent Nicolas Laugier vystupující pod přezdívkou The Reflex.

Novinka bude v pořadí pátým sólovým albem Noela Gallaghera. Řekl o něm, že „dokáže spojit vlivy Davida Bowieho, INXS, U2, Queen, Indeep a ZZ Top." "Asi jsem se moc díval na Top Of The Pops. Ale každopádně je to droga! Ne podle mě, ale slovy Nila Rodgerse, který doslova tančil ve studiu, když to slyšel," dodal hudebník.

Se skupinou High Flying Birds hraje Noel Gallagher od roku 2011. Proslavil se především jako skladatel a kytarista v kapele Oasis, v níž zpíval jeho bratr Liam Gallagher. Jejich debutové album Definitely Maybe se stalo jedním z nejrychleji prodávaných alb v hudební historii UK. Koupilo si ho více než osm milionů lidí. Následné (What’s the Story) Morning Glory? ho překonalo s 22 miliony kopií. Když v roce 2008 vyšel jejich poslední počin Dig Out Your Soul, vyostřovaly se vztahy mezi bratry a neshody nakonec vyústily v úplný rozpad Oasis.

Foto Facebook Noel Gallagher

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!