Filmový týden #17: epochální bitvy v Avengers: Endgame a Hře o trůny a pětidílný Černobyl

Filmový týden #17: epochální bitvy v Avengers: Endgame a Hře o trůny a pětidílný Černobyl 

V minulém týdnu otřásly filmovým světem hned dvě dlouho očekávané bitvy. I když se obě odehrály v diametrálně rozdílných světech, nadchly publikum úplně stejně. Mezitím co Avengers: Endgame láme žebříčky návštěvnosti po celém světě, ve Hře o trůny mohou alespoň do neděle slavit.

Jedenáct let čekání a třetí fáze studia Marvel je téměř u konce. Začalo to představením hlavních hrdinů, kteří se spojili v Avengers. Poté nastala druhá část plánu, ve které se do komiksového světa přidaly další postavy ze Strážců galaxie a Ant-Man. Poté přišli na řadu i Doctor Strange, Spider-Man, Black Panther a Captain Marvel. Jaké scény ze zmiňovaých filmů podle nás nejvíce ovlivnily další dění, si můžete přečíst zde.

Celý Marvel Cinematic Universe se spojil až nyní ve finálním tříhodinovém opusu Avengers: Endgame. Než se studio dostane do čtvrté fáze, je před námi ještě Spider Man: Daleko od domova, který má premiéru 2. července.

Podobně nedočkaví byli filmoví fanoušci i kvůli Hře o trůny, právě v minulém týdnu totiž konečně došlo ke střetu mrtvých a živých. Seriál podle knižní předlohy George R. R. Martina měl světovou premiéru v roce 2011, takže ani ve fantasy světě se diváci nevyhnuli úmornému čekání. Opět ale nemuseli být vývojem posledního týdne zklamaní. 

Z poslední, osmé série je čekají už jen tři díly. Jejich názvy autoři stále neodhalili. Jisté je pouze to, že stejně jako poslední třetí i tyto pocházejí z per Davida Benioffa a D. B. Weisse. Zároveň ale také známe délku jednotlivých epizod. Čtvrtá bude mít 78 minut, pátá a šestá potom 80. Kromě kultovního seriálu ale nabídne HBO v květnu i další novinky jako pětidílnou sérii Chernobyl.

Na pozadí velkých bitev

A na co jste si mohli v minulém týdnu zajít do českých kin? Vedle už zmiňovaných Avengers to byla například Mia a bílý lev. Kromě dojemných scén a vtipných pasáží v novém snímku režiséra Gillese de Maistre naleznete hlubokou myšlenku, jež ve vás může vyvolat až pocit zodpovědnosti. Z německé produkce zase na stříbrná plátna přišel Nikdy neodvracej zrak o fiktivním umělci Kurtu Barnertovi.

A i tentokrát filmoví tvůrci uveřejnili několik trailerů. Tentokrát lákají například na Blinded By the Light, ve kterém se mladík v podání Viveika Kalra učí rozumět světu díky hudbě Bruce Springsteena. Upoutávku dostal i legendární Sonic the Hedgehog, který zamíří do kin letos v listopadu. Finálního sestřihu se dočkal i sci-fi thriller Godzilla: King of the Monsters nebo novinky z dílny Netflix Murder Mystery, ve které v hlavních rolích vystoupí Adam Sandler a Jennifer Aniston.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!