Terapie nejen pro eroticky závislé, Pánský klub vyléčí každého

Terapie nejen pro eroticky závislé, Pánský klub vyléčí každého85%

Režisér a scénárista Matěj Balcar se rozhodl zpracovat nevšední téma a vytvořil z něj vskutku velmi příjemné a oddychové dílo. Pánský klub nejenže vykouzlí úsměv na tváři, ale donutí diváka nenásilným způsobem změnit pohled na zdánlivě jasné životní situace, a tím i na život samotný.

Na prvním sezení pro eroticky závislé se terapeutka Linda setká s partou velmi různorodých mužů, kterým má pomoci zbavit se svých problémů. Žena, která vystupuje s nekompromisními názory na nevěru a na mužský druh jako takový, se postupně sama stává pacientkou a učí se od svých klientů možná více, než se oni učí od své terapeutky.

Propracované příběhy jednotlivých postav jsou pro celé vystoupení klíčové, a v tomto ohledu není co vytknout. Přisprostlý majitel cykloservisu Eda (Milan Šteindler), učitel dějepisu a tělocviku Cyril (Dan Šváb), stárnoucí rocker jménem GIGI (Zdeněk Žák), scenárista na odpočinku Přemek (Ruda Starz), mladý ajťák Martin (Martin Leták) a terapeutka Linda (Kristýna Hrušínská) vstupují do hry s jiným pohledem na život. Každý má vlastní příběh, který se pod vlivem terapie před zraky diváka mění. Stačí jen mít otevřenou mysl. Jeden se učí od druhého, a stejně jako si Linda musela připustit, že si je s muži podobná více, než si myslela, museli i muži přiznat, že ženský pohled na svět má něco do sebe.

Nevěra a mužský versus ženský pohled na monogamii jsou témata, která si o komediální zpracování přímo říkají, ovšem jejich bagatelizace se může lehce přehoupnout až za hranici trapnosti. Šikovné zpracování Matěje Balcara však přiměje diváka ke smíchu, ale zároveň nikoho neuráží, a to v případě takto ošemetného tématu oceňujeme nejvíce.

Díky kombinaci chytlavého tématu, chytrého a přiměřeného humoru a samozřejmě skvělých hereckých výkonů se z terapie pro pár eroticky závislých jedinců stává terapie pro celý divadelní sál. Nečekejte od díla složité dějové linie a hluboké myšlenky. Pánský klub je plný odlehčené nálady a dobrého humoru, který vám má zlepšit den.

Foto: Ivan Kahún, archiv Divadla na Jezerce

Názor informuji.cz: 85%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na Jezerce nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!