Uskuteční se Woodstock po 50 letech? Investor říká ne, organizátor zůstává optimistický

Uskuteční se Woodstock po 50 letech? Investor říká ne, organizátor zůstává optimistický 

Před dvěma dny oznámila společnost Dentsu Aegis Network, hlavní investor plánovaného festivalu Woodstock 50, že akci ruší. Michael Lang, jeden z organizátorů připomínkového festivalu, však včera prohlásil, že se Woodstock po padesáti letech konat bude.

Třídenní hudební festival Woodstock 50, který měl podle plánu letos od 16. do 18. srpna připomenout kulaté výročí od legendárního hudebního festivalu z roku 1969 ve státě New York, má budoucnost nejistou. V pondělí o něm hlavní investor akce prohlásil, že se nakonec neuskuteční. Jako důvod uvedl obavy, že by se jim nepodařilo uspořádat akci hodnou značky Woodstock a zabezpečit umělce, partnery a návštěvníky festivalu. Partner festivalu Aplifi Live, který spadá pod hlavního investora Dentsu Aegis Network, proto Woodstock 50 odřekl.

Včera se však plány opět změnily. Marc Kasowitz, právní ředitel festivalu Woodstock 50, řekl, že se akce bude konat podle plánu. Dentsu podle něj nemá právo festival rušit. To zástupce Dentsu odmítl komentovat.

Jeden z organizátorů festivalu Michael Lang potvdil, že Woodstock po padesáti letech bude. Fanouškům to poslal v newsletteru s tím, že najde způsob, jak akci zajistit. Bude pokračovat ve spolupráci se státem New York, na jeho území se má akce uskutečnit, se správou Schuyler County, vlastnící pozemek určený pro festival, a s různými dalšími stranami.

Jsme zavázaní zajistit, aby se konaly 50. narozeniny Woodstocku, který se pojí s ikonickým jménem i místem Americké historie a kultury,“ organizátor řekl. „I když náš finanční partner ustupuje, my s plánováním akce postupujeme dále a přivedeme si nové partnery,“ dodal Lang.

I přes Langův optimismus je však třeba dodat, že se na Woodstock 50 ještě nezačaly prodávat vstupenky. Původně měl být jejich prodej zahájen 22. dubna, ale datum se posunulo na zatím neznámo kdy.

Na Woodstocku 50 mají v areálu závodiště Watkins Glen v New Yorku vystoupit jak současné hudební hvězdy jako rocková kapela The Killers nebo rapper Jay-Z, tak i někteří účastníci původního Woodstocku jako John Fogerty z kapely Creedence Clearwater Revival, skupina Canned Heat nebo slavný kytarista Carlos Santana.

Woodstock roku 1969 se uskutečnil zhruba 240 kilometrů od místa konání letošního plánovaného festivalu. Od 15. do 18. srpna tam přijelo přes 400 tisíc lidí, i když přesný počet návštěvníků není znám. Mezi vystupujícími na jedné z nejvýznamnějších událostí v dějinách populární hudby spojené s kulturou hippies a odporu k válce ve Vietnamu byli třeba i The Who, Janis Joplin nebo Jimi Hendrix.

Zdroj: Rolling Stone, Lidové noviny

Foto Wikipedia

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!