Hvězda nové série Twin Peaks Chromatics míří na podzim do Prahy

Hvězda nové série Twin Peaks Chromatics míří na podzim do Prahy 

Americká synthpopová kapela Chromatics se letos vrátí do Česka. 16. října vystoupí stejně jako před šesti lety v pražské MeetFactory.

Uskupení Chromatics vyráží po pětileté koncertní pauze na turné, během něhož se zastaví i v české metropoli. Fanoušci mohli partičku hrající mix elektroniky a synthpopu naposledy spatřit ve třetí řadě seriálu Twin Peaks s podtitulem The Return režiséra Davida Lynche z roku 2017, kdy po boku herečky a zpěvačky Julee Cruise odehráli skladbu Shadow.

Skupina v čele s tvůrčí dvojicí Johnnym Jewelem a Ruth Radelet se do Prahy vrátí s přáteli ze společného labelu Italians Do It Better. Vystoupí se svými nejznámějšími songy z desek Night Drive (2007) či Kill For Love (2012) a také poodhalí nahrávky z chystaného alba Dear Tommy. Návštěvníky koncertu čeká i promítání filmů člena kapely Jewela.

Kapela Chromatics vznikla v roce 2001 v Portlandu v americkém státě Oregon. Kromě zmíněného Johnnyho Jewela a Ruth Radelet v ní působí také kytarista Adam Miller a bubeník Nat Walker. Původně punkrocková formace se postupně přiklonila k žánrům italo disco a tanečního popu a dospěla až k současné směsici elektronické hudby a synthpopu.

Jejich skladby se objevily na soundtracku amerických seriálů jako Bates Motel, Gossip Girl nebo 13 Reasons Why a také filmů Drive a 96 hodin: Odplata. Dosud vydali čtyři studiové desky, aktuálně připravují další.

Vstupenky na pražský koncert budou v předprodeji od 3. května za 550 Kč + 20 Kč na charitativní účely.

Foto archiv fource.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!