Nejnovější články » Hudební novinky

MHF Český Krumlov bude opět přehlídkou pestrých žánrů. Zazní muzikál, jazz i opera

26.4.2019,

28. ročník Mezinárodního hudebního festivalu v Českém Krumlově se uskuteční od 19. července do 10. srpna a nabídne již tradičně pestrou přehlídku žánrů. Návštěvníci se mohou těšit na klasiku, jazz, muzikál i operu.

Reprezentativní multižánrová přehlídka se bude skládat z 23 koncertů, které se již tradičně uskuteční v dobových interiérech i exteriérech zámku Český Krumlov a dalších objektech města zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO. Poprvé se však festival rozšíří i do kostela svatého Mikuláše ve vojenském prostoru v Boleticích.

28. ročník MHF nebude jen přehlídkou žánrů, ale také hvězdných hostů. Zástupcem klasické hudby bude například houslový virtuóz Ivan Ženatý, který se představí 31. července v Maškarním sále v rámci programu Večer s J. S. Bachem – vzácné Guarneriho housle v rukou Mistra.

Nebude chybět ani Lenka Filipová, která si momentálně užívá vydařený hudební comeback. Od ní se návštěvníci mohou těšit na novinky z alba OPPIDUM nebo na lidové písně.

Desetinásobní držitelé cen Grammy, kteří vystupují jako Take 6, se představí se Severočeskou filharmonií Teplice. Take 6 patří k nejvíce obdivovaným souborům na světě. V Českém Krumlově od nich zazní jazz, soul, funk, R&B i pop.

Jak se dají prolínat klasické a lidové arménské tóny s energickým rockem a jazzem, to předvede soubor The Naghash Ensemble of Armenia se smyčcovou sekcí Jihočeské filharmonie.

Příznivci klasického popu si přijdou na své na vystoupení jedinečného crossoverového projektu, kterým je Michael Jackson Symphony. Hity jako Thriller, Black Or White nebo I Just Can‘t Stop Lovin‘ You publikum uslyší v podání Dashi, Nadi Wepperové, Dušana Kollára, Dušana Marka, Filharmonie Hradec Králové a Moondance Orchestra Martina Kumžáka.

Muzikál bude zastoupen sólisty z Broadwaye – Capathiou Jenkins, Hughem Panarem, Michaelou Gemrotovou a Marianem Vojtkem. Ti se představí 3. srpna s projektem Broadway meets Broadway.

28. Mezinárodní hudební festival bude završen operním galakoncertem To nejlepší ze světové opery. Hvězdami večera budou Adriana Kučerová, Štěpánka Pučálková, Boris Prýgl a  americký tenorista Richard Troxell. Zpěváky doprovodí orchestr PKF – Prague Philharmonia pod taktovkou Leoše Svárovského.

Foto archiv MHF Český Krumlov