Písničkář Mark Lanegan se chystá v listopadu s novým albem do Prahy. V novém klipu si hraje na cestujícího v taxi

Písničkář Mark Lanegan se chystá v listopadu s novým albem do Prahy. V novém klipu si hraje na cestujícího v taxi 

Americký hudebník Mark Lanegan oznámil hned dvě novinky. V říjnu vydá nové studiové album nazvané Somebody's Knocking a 20. listopadu vystoupí v pražském Lucerna Music Baru. Z nové desky vydal také první singl s videoklipem.

Mark Lanegan se po dvou letech vrátí do české metropole. 20. listopadu vystoupí v Lucerna Music Baru a představí tu své jedenácté studiové album Somebody’s Knocking. Z očekávaných čtrnácti písní zveřejnil první singl Stitch It Up. Ve videoklipu si hraje na drsného zákazníka upovídaného taxikáře.

Z nového alba bude prý jasně poznat, že jeho autorem je člověk posedlý schopností hudby proniknout do lidské duše. Podle Laneganových slov linka z poslední písně na albu, Two Bells Ringing At Once, zůstane v mysli posluchače dlouho poté, co skladba skončí. Z alba údajně půjde cítit radost z hudby vytvořené z různých inspirací.

Americký rockový písničkář zahájil svou hudební kariéru už v 80. letech s grungeovou skupinou Screaming Trees, i tehdy však vydával sólové nahrávky. Působil jako hostující člen kapely Queens of the Stone Age a spolupracoval třeba se skotskou hudebnicí Isobel Campbell. Jeho typický chraplavý, přesto velice příjemný hlas bývá přirovnáván k Tomu Waitsovi. V České republice má za sebou už více koncertů, z nichž všechny měly velký úspěch.

Vstupenky na pražský koncert Marka Lanegana pořídíte v předprodeji za 540 Kč.

Foto archiv Marka Lanegana

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!