První máj v Praze pro zamilované i single: kam letos vyrazit?

První máj v Praze pro zamilované i single: kam letos vyrazit? 

Blíží se Svátek práce neboli První máj. Ať už jste zamilovaní, nebo nezadaní, máme pro vás sedm tipů, jak využít volného dne v hlavním městě.

1. Den s Máchou na Petříně

K svátku všech zamilovaných bezpochyby patří poezie Karla Hynka Máchy, kterou si jako tradičně můžete přijít poslechnout na vrch Petřín. Příznivci historie se mohou těšit na bulvár ve stylu století páry, hudební fanoušci zase na vystoupení nadějné zpěvačky Hany Barbary, která míří na letošní Eurovizi v Tel Avivu. Pro děti bude přichystána spousta soutěží a pro jejich rodiče rozmanitá gastronomie. Program zakončí večerní letní kino, promítat se bude komedie Kristián s Oldřichem Novým.

2. První pivní máj

Vybírat mezi více než osmdesáti druhy piv od dvaceti tuzemských minipivovarů máte možnost 1. května v areálu Břevnovského kláštera. Pátý ročník akce tentokrát není určen jen pro „pivaře“, ale i pro milovníky moravských vín, která zde budou také k ochutnání. Návštěvníci se budou moci zapojit do soutěží v pití piva na čas nebo ve vytrvalostním držení plného tupláku. Po celou dobu bude přístupný i přilehlý klášter a nudit se nebudou ani nejmenší, na které čeká autodrom, skákací hrad nebo kolotoč.

3. Studentský Majáles

Symbolem prvomájových oslav je i majáles. Pod taktovkou studentů se ve středu koná průvod, který dopoledne odstartuje u Národního divadla, a následný kulturní program v Kampusu Hybernská. Kromě stánků s prezentacemi studentských spolků a občerstvením na zdejších dvorcích vystoupí několik hudebních interpretů, mezi nimi třeba zpěvačka Margo, elektronické duo Hello Marcel, kapela Beztřídní společnost nebo rocková skupina Miscue.

4. Dermacol Love Day

Především na zástupkyně něžného pohlaví je zaměřena bezplatná středeční akce v parku Grébovka plném rozkvetlých stromů, kde se dámy budou moci nechat nalíčit, upravit si účes nebo zhlédnout módní přehlídku. Pro ratolesti budou připraveny tvořivé dílny a herny s workshopovými aktivitami. Zlatým hřebem programu bude koncert známé skupiny Mandrage.

5. Svátek růžových vín

Víno na Prvního máje poteče proudem také ve Ville Richter pod Pražským hradem. Loňský rok byl podle vinařů na pěstování příznivý, růžového vína se u nás v uplynulém roce vyrobilo přes 80 tisíc hektolitrů. Za vstupenku v ceně 350 Kč získáte čip, na který budete moci ochutnat celkem sedm vzorků a jenž si poté budete moci dobít, skleničku a informační brožurku.

6. Večer pro zamilované v Planetáriu

Květnovou oblohou vás provede Jan Veselý během prvomájového večera v Planetáriu Praha na okraji Stromovky. Kromě vyprávění o souhvězdích návštěvníky čeká také baletní inscenace How many attempts left? – Dancing under the stars pod vedením italských choreografů. Se vstupenkou za 190 Kč z této akce se zdarma dostanete i do Štefánikovy hvězdárny na Petříně, kde za příznivého počasí budete moci pozorovat noční nebe.  

7. Bohemian Rhapsody v letním kině

Středeční volno můžete zakončit také zhlédnutím loňského filmového trháku Bohemian Rhapsody, který se bude zdarma promítat před holešovickým klubem Cross. Od 21 hodin vás čeká příběh vzletu a pádu frontmana proslulé kapely Queen Freddieho Mercuryho s držitelem Oscara Rami Malekem v ústřední roli, který končí nezapomenutelným koncertem Live Aid z roku 1985.

Foto Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!