Festival Banát na konci srpna přivítá kapelu Zrní, Muchu i Ladislava Ziburu

Festival Banát na konci srpna přivítá kapelu Zrní, Muchu i Ladislava Ziburu 

Osmý ročník českého festivalu Banát na rumunské půdě odstartuje 20. srpna, a to výpravou jedné z nejdelších vlakových souprav v české historii.

Půl kilometru dlouhá vlaková souprava, do které se vejde 1300 pasažérů, projede čtyřmi státy – Českem, Slovenskem, Maďarskem a Rumunskem za patnáct hodin. Cestou mohou pasažéři navštívit první koncerty kapel přímo ve vlakových kupé. Mezi vystupujícími nebudou chybět Pio Squad, Zrní, Mucha nebo Vasilův Rubáš, ale i alternativnější kapely, jako třeba 12:piet.

Celkem se návštěvníkům představí třicet kapel na třech pódiích. V rámci doprovodného programu bude možné navštívit divadelní vystoupení, filmový festival One World Petry Dobruské nebo přednášky cestovatele Ladislava Zibury a mnoha dalších.

Festival Banát se za osm let své existence dostal do povědomí široké veřejnosti. Jde nejen o velký kulturní zážitek, za nímž se schovává myšlenka pomoci české komunitě, která na úpatí transylvánských Karpat zůstala od odchodu z Rakouska-Uherska v roce 1823. Nyní žije v šesti vesnicích přes tisíc obyvatel, kteří díky naprosté izolaci od okolního světa a jazykové i kulturní svébytnosti udrželi v divoké přírodě vlastní tradice i styl života.

Na festivalu budou k dostání zdejší typické domácí výrobky, které bude možné zakoupit a tím podpořit obyvatele Banátu. U místních je také možnost se během akce stravovat nebo se přímo ubytovat.

Festival Banát se koná od 21. srpna do 24. srpna 2019. Speciálně vypravený vlak vyjede ze Smíchovského nádraží 20. srpna kolem sedmnácté hodiny. Na festival si můžete zakoupit vstupenky se zpáteční jízdenkou za 4999 Kč, nebo pouze vstup s vlastní dopravou za 2800 Kč. Vstupenky je nutné zakoupit dopředu, na místě již nebudou k dostání.

Foto archiv Festivalu Banát

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!