Madonna vydá v červnu nové album plné latinsko-amerických vlivů

Madonna vydá v červnu nové album plné latinsko-amerických vlivů 

Americká „královna popu“ Madonna chystá svým fanouškům letní dárek: 14. června jí vyjde v pořadí čtrnácté studiové album nazvané Madame X. Typické pro něj bude vliv kultury Lisabonu, kde zpěvačka žije.

Madonna, podle Guinessovy knihy rekordů nejúspěšnější umělkyně všech dob, módní ikona a sexsymbol 80. let, vydá v červnu nové album Madame X. Odrazí se v něm její dlouhodobý vztah k latinsko-americké hudbě a kultuře, která souvisí s jejím pobytem v Portugalsku.

Moje deska se narodila v Lisabonu,“ řekla o novém albu sama Madonna. „Našla jsem tam svůj kmen a kouzelný svět úžasných muzikantů, kteří obnovili mou víru, že hudba napříč světem je silně propojená a že je duší vesmíru,“ dodala.

Na albu s 15 skladbami najdeme písničky jak v angličtině, tak i ve španělštině a portugalštině. Produkce alba se ujal Mirwais, který s Madonnou spolupracuje dlouhodobě spolu s Mikem Deanem, který má za sebou spolupráci s Kanyem Westem, Travisem Scottem či Diplem. Madonna si k nahrávání pozvala i hudební hosty, na nové nahrávce uslyšíme třeba amerického rappera Quava nebo písničkáře Swaeho Leea.

Poslední deska Rebel Heart, kterou Madonna natočila, vyšla před čtyřmi lety a v hitparádě Billboard 200 se umístila na druhé příčce. Prvky latinsko-amerického stylu se v Madonnině hudební tvorbě neobjeví poprvé. Píseň La Isla Bonita, jeden z jejích největších hitů řadících se vedle Like a Virgin, Material Girl nebo Like A Prayer, byla první z nich.

K zajímavostem patří i fakt, že La Isla Bonita byla nejprve nabídnuta Michaelu Jacksonovi, ten ji ale odmítl. Přidala se tak k Madonniným 38 hitům, které ji dostaly do Top 10, což je doposud nejvíc ze všech interpretů z celého světa.

Foto archiv Universal Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!