Fotoreport: Prague Design Week nabízí tvorbu 60 umělců a designérů

Fotoreport: Prague Design Week nabízí tvorbu 60 umělců a designérů 

V pondělí v pravé poledne odstartoval již šestý ročník přehlídky Prague Design Week. Až do nedělního večera tak máte možnost v samém centru Prahy zhlédnout tvorbu více než 60 českých i zahraničních umělců, šperkařů, módních návrhářů a designérských studií.

Přehlídka současného designu se nově přestěhovala do interiérů historické budovy banky na náměstí Republiky 7. Svou tvorbu zde umělci nejen vystavují, ale také nezřídka proces jejího vzniku přímo na místě vysvětlují a ukazují. Jako třešničku na pomyslném dortu můžete v 6. patře navštívit unikátní prostor s neotřelým kruhovým výhledem na historické centrum Prahy.

NOMIO. Prague Design Week 2019. Foto: Andrea Morkusová

Zúčastnit se můžete i zajímavého doprovodného programu. “V rámci přednášek budou našimi hosty třeba architekt Petr Janda, který má na svědomí podobu Pražské náplavky, Michal Roman z projektu Nahá vesnice, který se zaměřuje na rekultivaci venkova, nebo Štěpán Bärtl z CAMPu s přednáškou o rozvoji Prahy,” vyjmenovává organizátor Ondřej Krynek.

Z workshopů se můžete těšit například na stříbření skla s Annou Jožovou z UMPRUM, modelování s uměleckým betonářstvím Aspoň Tohle nebo práci s přirozeně uschlým dřevem se značkou Enjoy Timbe. Značka Leathery bude mít po celý týden otevřený workshop výroby kožených doplňků, kde si návštěvníci mohou vyrobit vlastní klíčenku či peněženku.

Anna Jožová. Prague Design Week 2019. Foto: Andrea Morkusová

Opět zde najdete i oblíbené Design Kino, pro nejmenší nechybí originální dětský koutek vyzdobený zvířátky, omalovánkami či skákacím panákem a strádat nebudou ani vaše chuťové pohárky.

Prague Design Week je otevřený od pondělí do čtvrtka od 12:00 do 21:00 hodin, v pátek a v sobotu od 10:00 do 21:00 hodin a v neděli od 10:00 do 19:00 hodin. Všechna vystavená díla je na místě možné zakoupit či objednat.

Prague Design Week 2019. Foto: Andrea Morkusová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!