Finále Plzeň 2019: sobota se stoletými pamětníky i rozchodovými větami

Finále Plzeň 2019: sobota se stoletými pamětníky i rozchodovými větami 

Třetí den na filmovém festivalu Finále Plzeň nabídl premiéru dokumentu o 25 stoletých Češích Moje století, dramatu Panna a orel či autorské čtení Ester a Josefiny z jejich knížek Terapie sdílením.

V sobotu si diváci festivalu Finále Plzeň mohli vybírat z více než dvaceti projekcí i bohatého doprovodného programu. Sekce První úlovek tentokrát představila nový dokument Theodory Remundové Moje století, v němž zachytila vzpomínky celé mozaiky stoletých pamětníků. 

Dalším snímkem uvedeným v předpremiéře se stalo rumunské drama v české koprodukci Panna a orel, které vychází ze skutečné události. Pojednává o mladíkovi, který po vážném úrazu odmítne podstoupit ošetření v nemocnici, což s sebou nese fatální důsledky.

Sekce Na vlně si tentokrát přichystala promítání tragikomedii Teroristka a neméně černou komedii Úhoři mají nabito. České stopy v mezinárodních koprodukcích zastupovaly snímky Touch me not, Milost a Humorista

Do Plzně přijelo seznámit publikum se svými dvěma knižními soubory „rozchodových větEster Geislerová a Josefina Bakošová. Večer měli diváci možnost zadarmo pod širým nebem zhlédnout čtyři epizody seriálu Most!, poslechnout si Djs nebo si zajít do klubu Mōōvement na koncert nejznámějších melodií stříbrného plátna.

Foto archiv esterajosefina.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!